STEFANOVIĆ TVRDI DA NEMA PROTEKCIJE: Načelnik policije koji je vozio pijan biće oštro sankcionisan!

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ TVRDI DA NEMA PROTEKCIJE: Načelnik policije koji je vozio pijan biće oštro sankcionisan!

Ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović poručio je danas da će svi koji krše saobraćajne propise, pa bili oni i načelnici policije, biti sankcionisani po zakonu i da ni tu, kao ni u bilo kojim drugim slučajevima kršenja zakona neće biti zaštićenih ni povlašćenih.
"Ukoliko unutrašnja kontrola istragom utvrdi da je tačno da je jedan načelnik Uprave za vanredne situacije vozio pod dejstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << alkohola to će biti oštro sankcionisano, jer ako tražimo od građana da se potpuno pridržavaju Zakona o bezbednosti u saobraćaju, ako tražimo od mladih ljudi da ne piju, da ne sedaju u vozilo pod dejstvom alkohola onda neko ko pripada MUP-u mora da snosi ozbiljne odgovornosti i posledice za takvo činjenje", izjavio je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ:
HAKERI UKRALI JMBG GOTOVO SVIH SRPSKIH STANOVNIKA: Držimo Srbiju u šaci!
Ministarstvo dozvolilo obuku za bosanski jezik na univerzitetu u Novom Pazaru!
Uvećanje poreza advokatima najviše do 10 odsto!
   
Stefanović je za Tanjug rekao da je to upravo jedan od razloga zbog čega MUP predlaže pooštravanje mera u novom Zakona o bezbednosti saobraćaja koji će uskoro predstaviti Vladi i Narodnoj škupstini.Ministar je istakao da će to pooštravanje mera učiniti da naši putevi postanu sigurniji.
"Ovo je i poruka da niko neće biti nedodirljiv makar bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova ili ma kog drugog ministarstva", rekao je Stefanović. Kako mediji pišu, nacelnik Uprave Sektora za vanredne situacije MUP-a u Nišu Žarko Damnjanović je službenim vozilom sleteo sa puta po povratku iz Svrljiga.
Kako se navodi, alko-test je pokazao 1,12 promila alkohola u krvi, a u policiji su potvrdili da se saobraćajna nesreća dogodila i da je pričinjena samo materijalna šteta. Takođe, kako navode mediji, u policiji potvrduju da je vozač bio u stanju "srednjeg pijanstva", da je rezultat alko-testa 1,12 promila. Sa druge strane Damnjanović je rekao da ima potvrdu o testiranju koje pokazuje 0,0 promila i da su uslovi za vožnju bili takvi da se takva nezgoda mogla svakome desiti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.