STAJAO JE NA SOPSTVENOM GROBU: Jeziva priča o voždovačkom donu - čoveku koji je ispalio smrtonosne hice u Ljubu Zemunca (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 20:36

STAJAO JE NA SOPSTVENOM GROBU: Jeziva priča o voždovačkom donu - čoveku koji je ispalio smrtonosne hice u Ljubu Zemunca (VIDEO)

Devedesete su godine u kojima je kriminal u Srbiji cvetao. Sukobi različitih grupa bili su svakodnevni.

Balans tih sukoba bio je neverovatan. Beograd je bio džungla.

Kako je Dobrivoje Biba Radovanović, čuveni kriminolog, u emisiji "Dosije" Mašana Lekića rekao:

- Onda smo 1992. godine već napravili svetski rekord i nešto što u udžbenicima kriminologije nije poznato - imali smo već 350 ubistava godišnje!

Ubistvo jednog od najmlađih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadnika voždovačke ekipe Bojana Banovića (19), zvanog Boki Čelik, bilo je okidač za seriju sukoba između klanova. On je ubijen 27. novembra 1994. godine na jednom beogradskom splavu. Kako se priča, na sahrani mladog Banovića svi žestoki momci iz ove ekipe pustili su suzu.

Janko Baljak, reditelj filma "Vidimo se u čitulji" u istoj emisiji ispričao je neverovatnu scenu koju su mogli da zapaze jedino u montaži:

- Sahrana Bojana Banovića na Topčiderskom groblju, cela voždovačka ekipa, uplakani, ceo red na groblju je bio njihov. Jedan detalj koji mi je strahovito zapao u oči, ali to je bilo moguće samo u montaži. Na sahrani je Goran Vuković, vođa voždovačkog klana. Čini mi se mesec dana nakon toga, ispred "Stupice" je izrešetan. Sahrana Gorana Vukovića, na istom mestu, mi ponovo sa kamerama na istom groblju. Upoređujući jednu i drugu sahranu u montaži, uočim detalj od koga se naježim - Goran Vuković na sahrani Bojana Banovića stoji na sopstvenom grobu.

Goran Vuković, poznat pod nadimcima "voždovački don" i "Majmun" ubijen je 12. decembra iste godine. Kobni napad dogodio se ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta dok je ulazio u svoj čuveni automobil. Iz automatskog oružja u njegovom pravcu ispaljeno je 25 rafala. Vuković je na licu mesta podlegao povredama. Ovaj slučaj do danas nije rasvetljen.

Vuković je u sam vrh kriminala dospeo 1986. godine kada je u Nemačkoj ubio Ljubomira Magaša - Ljubu Zemunca. Za to delo je bio u nemačkom zatvoru.

Jednom prilikom je ispričao:

- Nije bilo jednostavno ubiti Ljubu Zemunca, najveću legendu jugoslovenskog i evropskog podzemlja. Bio je vrlo opasan i okretan. Znao je šta ga gde čeka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.