STABILNO STANJE DEVOJČICE KOJU JE NAPAO PAS! Otkriveno šta će biti sa životinjom: Teško je povredio dete

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 22:23

STABILNO STANJE DEVOJČICE KOJU JE NAPAO PAS! Otkriveno šta će biti sa životinjom: "Teško je povredio dete"

Drama se odigrala sinoć u Sremčici kada je četvorogodišnju devojčicu teško povredio pas.

Prema informacijama koje je preneo RTS, devojčica je operisana u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj i trenutno je u stabilnom stanju. Međutim, lekari ističu da je prerano davati bilo kakve prognoze o njenom oporavku.

Vlasnik psa, koji je zapravo devojčicin ujak i trenutno je na odmoru, a nesreća se dogodila dok je devojčica bila u poseti dedi kako bi nahranila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kuče. Deda je hrabro reagovao i uspeo da odvoji devojčicu od pomahnitale životinje, spasavajući joj život. Nakon teških povreda, roditelji su je odmah prevezli u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj, gde je hitno operisana.

Anesteziolog Zorana Stanković iz Tiršove izjavila je za RTS da su ugrizi bili masovni i da su zahvatili različite delove tela, uključujući vrat, noge, leđa, ali najkritičnije je bilo u predelu stomaka. Operacija je uspešno obavljena, a trenutno je devojčica u stabilnom stanju. Međutim, lekari ističu da je teško davati dugoročne prognoze o njenom oporavku.

Nakon incidenta, policija je odmah stigla na mesto nesreće, a tužilac je naredio sprovođenje uviđaja i obavestio Zoohigijenu da preuzme psa.

Pas je smešten u karantin javnog komunalnog preduzeća Beograd. Direktor Veterine Beograd, Budimir Grubić, izjavio je da je preuzimanje psa standardna procedura u ovakvim situacijama.

Tužilaštvo je saslušalo dedu koji je bio prisutan tokom napada. Meštani Sremčice tvrde da imaju ozbiljan problem sa psima lutalicama u naselju, koji predstavljaju pretnju i za decu i za odrasle. Stoga zahtevaju pojačanu kontrolu i zaštitu od strane nadležnih organa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.