ŠTA ZA NAS ZNAČI SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI SA KINOM? Vučić osvaja velika svetska tržišta - ovo je važna vest za sve nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 13:43

ŠTA ZA NAS ZNAČI SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI SA KINOM? Vučić osvaja velika svetska tržišta - ovo je važna vest za sve nas

Predsednik Vučić se obratio iz Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pekingu da će sutra biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, u prisustvu predsednika Si Đinpinga, koji će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija odnosno prozvoda i 8.930 sa kineske strane i najavio da će taj sporazum stupiti na snagu do maja ili juna.

- Moramo da jurimo tzv. preferencijalne aranžmane za naše proizvode u poljoprivredi i industriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moramo da osvajamo nova velika tržišta da ne dođe u pitanje višak maline i jabuka, vina i rakije - rekao je predsednik i dodao da će procedura oko sporazuma biti završena kod nas do kraja marta.

- I potrebno je da prođe razmena nota sa kineskom stranom u roku od 90 dana, a do maja ili juna da stupi na snagu - istakao je Vučić i dodao da više neće biti nikakve carine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.