Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SE SVIRALO U VELIKOM RATU Promocija diska "Solunac" u petak na Kolarcu

Promocija muzičkog diska “Solunac”, gitarskog dua Zoran Branković i Relja Turudić, biće održana u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 11. novembra u 20 časova.

Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, Branković i Turudić izvešće kompozicije koje su bile popularne među narodom i vojnicima tokom Velikog rata.

Na koncertu će se tako čuti kompozicije koje je ovaj gitarski duo u posebnim aranžmanima priredio za gitare, a koje se nalaze i na CD “Solunac” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (PGP RTS), poput “Tamo daleko”, “Volga, volga”, “Nizamski rastanak” “Tandrčak”, “Zavičaju mili kraju”, marš “Na Drinu”, “Jesam li ti, Jelane”, “Reče čiča da me ženi”…

Ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na biletarnici Kolarca. Sav prihod ide u humanitarni fond "Umetnici umetniku".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.