Orkestar „Concertante“ zadivio publiku u „Kolarcu“

Izvor: juGmedia, 08.Nov.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orkestar „Concertante“ zadivio publiku u „Kolarcu“

NIŠ-PANTELEJ – Kamerni orkestar „Concertante“ Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu pod dirigentskom palicom dr Milene Injac održao je minulog vikenda koncert „Muzički zagrljaj – Španija, Srbija, Latinska Amerika“ u Nišu i u Beogradu.

Niški muzičari nastupili su najpre u petak 4. novembra u Koncertno-izložbenom prostoru FU (opština Pantelej), a u nedelju 6. novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Dirigent dr Milena Injac >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ističe da je koncert u Nišu predstavljao uvod u koncert u Beogradu koji je orkestar  „Concertante“ dobio na konkursu Centra za muziku Kolarčeve zadužbine.

Koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine protekao je u fantastičnoj atmosferi. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta što nam je dalo podstrek da se predstavimo u najboljem svetlu“, rekla je Injac

Prema njenim rečima na programu su bila dela kompozitora iz Španije, Latinske Amerike ali i niških kompozitora,  profesora na Fakultetu umetnosti, mr Dragana Tomića i Bratislava Zlatkovića.

Publika je imala prilike da čuje svetsku premijeru kompozicije Dragana Tomića „Niška rapsodija“. Kompozicija se završava ženskim glasovima i pesmom „Fatiše kolo niške devojke“, što je publika nagradila burnim aplauzom“, rekla je Injac.

Ona je istakla da je publika dugim aplauzima više puta nagradjivala niške izvodjače i prijatno bila iznenadjena oni što su oni prikazali.

Kocert je inoviran  scenskim nastupom. Nismo se oslanjali samo na sedenje i sviranje. Imali smo tokom koncerta ustajanje i sedenje, poklanjanje cveća, čak i jedan performans. Time smo osvežili čitav nastup“, kazala je Injac.

Izuzetno smo srećni, dodala je ona, što su se studenti,  kao i pojedini profesori Fakulteta umetnosti, u timskom radu predstavili beogradskoj publici.

Kao solisti na koncertu,  rekla je Injac, nastupili su  studenti Dušan Čeganjac, harmonika (laureat Svetskog kupa u Portugalu), Dimitrije Mandić, violina (koncertmajstor Orkestra), alumni Fakulteta umetnosti  Andrija Petrović na violončelu i profesori Fakulteta umetnosti mr Aleksandra Ristić, mecosopran, mr Anđela Bratić, flauta i mr Vesna Petković, gitara.

Prema njenim rečima Kamerni orkestar „Concertante“ koncert „Muzički zagrljaj – Španija, Srbija, Latinska Amerika“ izvešće početkom decembra u Subotici, a krajem decembra u Kragujevcu.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

ŠTA SE SVIRALO U VELIKOM RATU Promocija diska "Solunac" u petak na Kolarcu

Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 15:37

Promocija muzičkog diska “Solunac”, gitarskog dua Zoran Branković i Relja Turudić, biće održana u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 11. novembra u 20 časova...Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, Branković i Turudić izvešće kompozicije koje su bile popularne među narodom i vojnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.