ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Zastrašujući prizor na obali mora, posetioci UPOZORENI da ne prilaze, ima ih na DESETINE hiljada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 07:09

ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Zastrašujući prizor na obali mora, posetioci UPOZORENI da ne prilaze, ima ih na DESETINE hiljada!

Oglasili su se zvaničnici

Posetioci su upozoreni da se udalje od plaže u okrugu Brazorija u američkoj državi Teksas nakon što je pronađeno hiljade mrtvih riba.

Desetine hiljada mrtvih riba isplivalo je na obalu zaliva Teksasa tokom vikenda, objavio je Gardijan.

Nizak nivo rastvorenog kiseonika u vodi otežavao je disanje ribama, rekli su zvaničnici iz odeljenja za divlje životinje.

Fenomen poznat kao "ubijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ribe" uobičajen je sa porastom temperatura tokom leta, saopštio je Stejt department.

Iako niko nije doveo ovaj specifičan incident u vezu sa klimatskim promenama, istraživači navode da bi te pojave mogle postati sve češće sa porastom temperatura i opadanjem nivoa kiseonika u jezerima širom SAD i Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.