ŠTA SE KRIJE U DOSIJEU BILA KLINTONA? Bivši američki predsednik u svim fajlovima koji ga povezuju sa PEDOFILSKIM osuđenikom Epstajnom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 12:37

ŠTA SE KRIJE U DOSIJEU BILA KLINTONA? Bivši američki predsednik u svim fajlovima koji ga povezuju sa PEDOFILSKIM osuđenikom Epstajnom

Ime Bila Klintona se više od 50 puta u redigovanim dokumentima pominje kao "John Doe 36" (NN 36)

Četrdeset sudskih dokumenata koji sadrže informacije o ličnostima koje se pominju  u slučaju pokojnog pedofila Džefrija Epstajna – uključujući bivše američke predsednike Donalda Trampa i Bila Klintona – objavljeni su u javnosti. Federalni sudija Menhetna Loreta Preska prošlog meseca je naložila da se objave dokumenta u kojima se navodi više od 170 imena, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "The Independent".

Što se Bila Klintona tiče, u danima koji su prethodili otvaranju dokumenata, objavljeno je da se njegovo ime više od 50 puta u redigovanim dokumentima pominje kao "John Doe 36" (NN 36).

Veruje se da mnoge reference na Klintona, za koje se nije očekivalo da će ga umešati u bilo kakvu nezakonitu aktivnost, potiču iz ranih pokušaja Virdžinije Đufre da primora bivšeg predsednika SAD da svedoči protiv Džefrija Epstajna i njegove saučesnice i bivše ljubavnice Gislejn Maksvel, navodi se u izveštajima.

Bivši predsednik Bil Klinton je navodno preferirao mlade devojke i imao bliske lične veze sa Džefrijem Epstajnom u dokumentima objavljenim u sredu u vezi sa tužbom Virdžinije Đufre protiv bivše Epstajnove ljubavnice i saučesnice Žislejn Maksvel, javlja "Fox News".

U jednom dokumentu, u izjavi Džoane Sjoberg koja je tužila Epstajna, ona je navela da joj je Epstajn navodno rekao da je bivši predsednik SAD izjavio da voli mlađe devojke.

Tokom ispitivanja od strane Sigrid Mekoli, advokatice Virdžinije Đufre, Sjobergova je upitana da li zna da li je Klinton bio Epstajnov prijatelj.

- Znala sam da ima posla sa Bilom Klintonom. Nisam znala da su prijatelji dok nisam pročitala članak u 'Vanity Fair'-u o tome kako su zajedno otišli ​​u Afriku - odgovorila je ona.

- Da li je Džefri ikada razgovarao s vama o Bilu Klintonu? - upitala je Mekoli.

- Jednom je rekao da Klinton voli mlade, misleći na devojke - rekla je Sjoberg.

U drugom dokumentu, zahtevu Virdžinije Đufre za nove svedoke, ona opravdava pozivanje Klintona zbog onoga što se opisuje kao njegov "bliski lični odnos" sa Epstajnom.

Portparolka Klintona rekla je da bivši predsednik i Epstajn nisu imali bliske lične odnose, ukazavši na izjavu iz 2019. u vezi sa Epstajnom, po kojoj je Klinton poslednji put imao kontakt s njim pre 20 godina.

Bivši predsednik SAD nije optužen ni za šta neprilično u vezi sa Epstajnom.

Klinton je bio jedan od desetina NN osoba čija su imena otpečaćena po sudskom nalogu.

Neka od imena ostaće pod pečatom, uključujući ona maloletnih žrtava koje nikada nisu javno govorile o slučaju i osobe za koju je sudija rekao da je pogrešno identifikovana kao navodni počinilac.

Najmanje jedna osoba je zatražila od suda da ne objavi njeno ime, tvrdeći da bi to moglo da je dovede u opasnost.

Inače, što se Trampa tiče, Sjobergova ga je pomenula tvrdeći da je Epstajn jednom rekao da će pozvati biznismena milijardera kada je njegov avion morao da bude preusmeren u Atlantik Siti jer nije mogao da sleti u Njujork. Takođe je izjavila da nikada nije masirala Trampa, režisera Džordža Lukasa ili Marvina Minskija, poznatog kompjuterskog naučnika koji je umro 2016.

Podsetimo, naredba o otvaranju dokumenata je došla kao deo tužbe iz 2015. između Virdžinije Đufre i Epstajnove bivše ljubavnice i saučesnice Gislejn Maksvel. Slučaj je rešen 2017. godine, ali je sudija na ročištima 2021. i 2022. naznačila da imena neće ostati zapečaćena na neodređeno vreme. Đufre je tvrdila da su je Epstajn i Maksvelova prodali kada je imala 17 godina. Ona je sada u svojim 30-im godinama.

Mark Randaza, advokat koji se borio da se dokumenti otpečate, rekao je da bi dokumenti mogli da odgovore na mnoga dugotrajna pitanja o Epstajnovim groznim poslovima.

- Ko je bio umešan i kako su se izvukli, i koliko daleko to dopire do ljudi koji su zaista na vlasti, i zašto je to tako dugo držano u tajnosti? - upitao je Randaza.

- Ko je uspeo da izvrši tu vrstu ovlašćenja, jer sud uopšte nije trebalo da zapečati dokumente, a stepen u kome je sud zaštitio ove informacije je neregularan - dodao je on.

Gislejn Maksvel je krajem 2021. osuđena za regrutovanje i doterivanje maloletnih devojčica koje je Epstajn zlostavljao između 1994. i 2004. godine.

Epstajn, koji je prethodno osuđen za seksualni prestupn na Floridi, umro je u Metropoliten popravnom centru u Njujorku dok je čekao federalno suđenje za seksualnu trgovinu 2019. godine.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OGLASIO SE DONALD TRAMP nakon što je spomenut u Epstajnovim dokumentima: Evo kako pravda njihove zajedničke fotografije iz provoda

Izvor: Blic, 04.Jan.2024

Portparol Donalda Trampa, Stiven Čang, oglasio se nakon što je bivši američki predsednik spomenut u sudskim dokumentima u slučaju pokojnog finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna i njegove izabranice Gislejn Maksvel, tvrdeći da su "svi navodi u vezi sa Trampovim odnosom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.