ŠTA SE DEŠAVA?! Juče smo uživali u ranom proleću, danas već drugo godišnje doba, Beograđani spremite se za TOTALNI OBRT i PAD TEMPERATURE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 08:05

ŠTA SE DEŠAVA?! Juče smo uživali u ranom proleću, danas već drugo godišnje doba, Beograđani spremite se za TOTALNI OBRT i PAD TEMPERATURE

Temperaturni šok!

U Srbiji jutro pretežno vedro, tokom dana umereno naoblačenje, kiša kasno posle podne i uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći i u većini krajeva južnije od Save i Dunava, dok se sneg najavljuje na visokim planinama.

Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.

Prognozirano je tokom dana pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području, a na jugu Banata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekuju se i udari košave olujne jačine.

I u Beogradu jutro pretežno vedro. Tokom dana umereno naoblačenje sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od 7 do 9, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 11. marta, u utorak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a obilnije padavine se očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40mm za 24 sata.

Na visokim planinama u ovoj oblasti, odnosno iznad 1.500 metara nadmorske visine, očekuje se intenzivan vlažan sneg.

U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom.

U petak i subotu se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije.

U nedelju, 10. marta suvo sa sunčanim intervalima, a početkom sledeće sedmice novo naoblačenje s kišom.

Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.