ŠTA, BRE? Jedan plus jedan jednako je KOLIKO?! Natpis na jednoj prodavnici ŠOKIRAO SRBIJU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA, BRE? Jedan plus jedan jednako je KOLIKO?! Natpis na jednoj prodavnici ŠOKIRAO SRBIJU! (FOTO)

Matematička greška ili vešt marketinški trik?

Nesvakidašnji natpis (ili bolje reći ponuda) osvanuo je na jednoj prodavnici u Srbiji i momentalno izazvao lavinu komentara i reakcija - neki su se odmah pomamili, a neki su se dobro zamislili šta je autor time hteo da kaže.

Pročitajte i:

Naime, u želji da privuče što veći broj kupaca, prodavac je odlučio da na izlog svoje prodavnice okači obaveštenje o poklonu koji će svaki potrošač dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ukoliko kupi bilo koji artikal. I to sve u vidu matematičke jednačine, koja je, po mišljenju mnogih, malo nespretno bila definisana.

"1 (platiš) + 1 (dobiješ poklon) = 1!", piše u saopštenju ove svojevrsne akcije. Iako je prodavac, najverovatnije, ovim hteo da kaže da će svako, ko kupi bilo koji artikal, dobiti gratis drugi i to sve ukupno po ceni jednog, mnogi su ovaj natpis pogrešno protumačili misleći da je u pitanju najobičnija matematička greška. A zapravo je vešt marketinški trik.

Međutim, postoji velika začkoljica. Poklon koji se dobije uz kupljeni artikal može biti samo do visine cene prvobitno plaćenog proizvoda, te su se i ovde mnogi "upecali" misleći da će, kao bonus, dobiti apsolutno bilo koji artikal. Što bi rekao naš narod - šio mu ga Đura.

Nikada ne treba smetnuti s uma jedno od osnovnih pravila svake tržišne ekonomije, a to je da nema besplatnog ručka, tako da sledeći put kada vidite ovakve ili slične akcije, dobro razmislite da li želite da se upuštate u takve trgovinske avanture.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.