SRS: Ćutanjem drže Šešelja u Hagu

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: "Ćutanjem" drže Šešelja u Hagu

Beograd -- Srpska radikalna stranka osudila odluku Haškog tribunala da odbije zahtev za poništavanje postupka i za puštanje na slobodu lidera te stranke Vojislava Šešelja.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, kako je saopštila ta stranka, optužio je državni vrh Srbije da "ćutanjem" doprinosi tome da lider radikala što duže bude zadržan u Tribunalu u Hagu.

Sudsko veće Tribunala objavilo je 16. decembra odluku, kojom da je izricanje presude Šešelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "u interesu pravde", a odbacile njegov zahtev za "hitno i neodložno puštanje na slobodu" zato što se "postupak ne može nastaviti na pravičan način" posle izuzeća sudije Frederika Harhofa (Harhoff).

Sudija Harhof izuzet je na zahtev Šešelja.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: "Ćutanjem" drže Šešelja u Hagu

Izvor: Akter, 26.Dec.2013

Srpska radikalna stranka osudila odluku Haškog tribunala da odbije zahtev za poništavanje postupka i za puštanje na slobodu lidera te stranke Vojislava Šešelja

Nastavak na Akter...

SRS: Ćutanje države doprinosi ostanku Šešalja u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2013

Srpska radikalna stranka (SRS) osudila je danas odluku Haškog tribunala da odbije zahtev za poništavanje postupka i za puštanje na slobodu lidera te stranke Vojislava Šešelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.