SRPSKO JEDINSTVO POKAZUJE DA SMO NAUČILI LEKCIJE IZ PROŠLOSTI Snažna poruka Vučića posle susreta s političkom vrhom Srpske

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 14:57

"SRPSKO JEDINSTVO POKAZUJE DA SMO NAUČILI LEKCIJE IZ PROŠLOSTI" Snažna poruka Vučića posle susreta s političkom vrhom Srpske

Predsednik Vučić danas se susreo sa političkim rukovodstvom Republike Srpske

Politikom srpskog jedinstva, ujedinjavanja oko ciljeva oko kojih možemo da se dogovorimo, dovoljno pokazujemo da smo naučili teške lekcije iz prošlosti, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je uz to naglasio da Srbija mora da bude oprezna i da mora da vodi voditi računa o svim aspektima, pre svega brine o svom ekonomskom rastu, miru i o tome šta će ostaviti u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojoj deci.

Rekao je da razume frustracije Milorada Dodika političkim prilikama u BiH.

- Mislim da je svaki razgovor dobar, a razumem odluke ljudi u RS koje su doneli. Verujem da je moguće postići dogovore u budućnosti koji bi znacili više poštovanja, razumevanja, i pre svega poštovanja Dejtonskog sporazuma, jer on nije doneo samo mir, pa možete da radite sa njim šta hoćete, već je doneo mehanizme na osnovu kojih BiH postoji, na kojima postoji RS - rekao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Treba da se držimo Dejtonskog sporazuma, poručio je Vučić odgovarajući na pitanje da li činjenica da visoki predstavnik međunarodne zajednice nije izabran na osnovu odluke Saveta bezbednosti UN može imati neke implikacije na njegove odluke i poziciju.

Vučić je kazao da će Srbija uvek imati svu pažnju i sve vreme sveta da sluša svoje sestre i braću iz RS, predstavnike našeg naroda i da im, u čemu god može, izlazi u susret.

- Siguran sam, da ako se ne usaglasimo oko nekog pitanja, pa tako i nekih spoljnopolitičkih, neće niko da se ljuti. Ponosan sam na činjenicu što prethodnih nekoliko godina nije bilo razmene teških reči i tako ćemo nastaviti. Zahvalan sam što je Dodik uvek poštovao naš dogovor, a verujem da će i u budućnosti moći da računa sa još većom podrškom Srbije - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.