SRPSKI STUDENTI U PAKLU HONGKONGA! Napolju RATNA ZONA, oni blokirani u domovima! Roditelji zabrinuti, DRAMA U TOKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI STUDENTI U PAKLU HONGKONGA! Napolju RATNA ZONA, oni blokirani u domovima! Roditelji zabrinuti, DRAMA U TOKU!

Sukob studenata i policije u Hongkongu je eskalirao, policija je opkolila gradski univerzitet i studentski dom u kom se nalazi deset studenata iz Srbije.

Saša Moderc, otac jednog od momaka koji je tamo u domu, rekao je da su zabrinuti za bezbednost dece jer im je preporučeno da napuste zemlju, što je nemoguće pošto su blokirani.

- Kampus Gradskog univerziteta u Hongkongu je opkolila policija i očekuje se napad i sukob policije i studenata iz Hongkonga. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se sprema da upadne s pendrecima i suzavcima i rastera studente. Tamo je moj sin, on je na drugoj godini studija i mi zaista ne znamo šta da radimo. Poslednji put sam se čuo s njim u utorak po podne, sada više ne vidi moje poruke, verujem da su im isključili internet - rekao je Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Rekao je da je u kampusu desetak studenata iz Srbije i nekoliko iz Hrvatske i da se svi druže zajedno. Nada se da ih neće namerno napadati, ali postoji mogućnost da se nađu između dve vatre.

- Studentima je rečeno da se zaključaju u sobe. Ja pokušavam da ostanem pribran, znam da su u manjoj opasnosti pošto su Evropljani, ali nije vam svejedno kad kažete sinu da se drži podalje od prozora. Majke dece su jako zabrinute, već su počele da paniče non-stop zovu jedne druge. Sin se dobro drži, pribran je, što je najbitnije, pa je meni lakše - objasnio je Moderc.

On kaže da je za ovu vest čuo kad je tamo, zbog vremenske razlike, već bila noć i da se nada da u to doba neće biti sukoba.

- Studenti iz Hogkonga su svima u kampusu podelili fantomke, spremili kamenice i flaše s benzinom, ali sam rekao našoj deci da ona to nikako ne rade, da policija slučajno ne pomisli da su deo mase i da im se nešto dogodi. Kineski studenti su napustili kampus, rekao mi je sin, a njima savetuju da se jave ambasadi i da napuste zemlju što pre, ali oni ne mogu, nemaju gde da mrdnu, bukvalno su blokirani. Metro takođe ne radi, a i moraju tehnički da se odjave. Videćemo šta dalje da radimo, svi zajedno planiramo, nadam se da će se situacija smiriti i da niko neće stradati – naglasio je Moderc.

Juče je počeo sukob studenata i policije, nakon što su se protesti sa ulica preneli na fakultete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DRAMA U HONGKONGU: Srpski studenti se vraćaju kući

Izvor: Kurir, 15.Nov.2019

Kažu da se situacija u kampusima malo smirila, ali im izgleda da se neredi u Hongkongu tek zahuktavaju, rekao je za Kurir Saša Moderc, otac jednog od studenata u Hongkongu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.