SRPSKA VOJSKA DOBIJA NOVA OKLOPNA VOZILA! Stiže i municija, a moćno srpsko oružje će ceo svet gledati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA VOJSKA DOBIJA NOVA OKLOPNA VOZILA! Stiže i municija, a moćno srpsko oružje će ceo svet gledati!

Najnoviji dometi domaće odbrambene industrije domaćoj ali i svetskoj javnosti biće predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji počinje sutra i traje do petka.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović rekao je da se sajam, za 15 godina koliko postoji, mnogo promenio i da ima mnogo više izlagača.

Kako kaže, tajming nije baš najbolji pošto je prošle nedelje bio sajam u Parizu, a ove nedelje je u Moskvi. Međutim, sajam u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ipak privukao pažnju, što govori o poziciji srpske odbrambene industrije na tržištu, poručio je Miloradović.

Navodi da je primarni zadatak srpske odbrambene industrije da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.

Ističe da se u ovom trenutku dešava opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljačkim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.

- Zatim, najsavremenijim artiljerijskim sistemima sa visokim nivoom automatizacije, sa vođenim raketama. To je nešto što značajno podiže sposobnost naše artiljerije - kaže Miloradović i dodaje da sledi modernizacija oklopnih borbenih vozila i tenkova.

Prema njegovim rečima, vojska je imala dug period zaostajanja iz raznih razloga, ali Ministarstvo i država čine napore da se na najefikasniji mogući način to stigne i da budemo na nivou zbivanja u regionu.

Kaže da Srbija računa na sopstvenu odbrambenu industriju i da je to tradicija duga skoro dva veka.

Pokrovitelj sajma "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Na sajmu će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva. Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.