SRPSKA DANAS OTVARA ŠKOLE: Skraćeni časovi i obavezne maske za sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 09:48

SRPSKA DANAS OTVARA ŠKOLE: Skraćeni časovi i obavezne maske za sve

Danas počinje nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine danas počinje u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

U saopštenju iz Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske ističe se da su u svim osnovnim i srednjim školama obezbeđeni svi higijensko-epidemološki uslovi, te da će celokupan nastavni proces biti organizovan prema utvrđenom Planu organizovanja rada u osnovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i srednjim školama i đačkim domovima u školskoj 2020/2021. godini za vreme trajanja pandemije virusa korona.

Plan organizovanja rada u školama, kako se navodi, u potpunosti je usklađen sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i sam način delovanja i procedure u slučajevima eventulane pojave simptoma kovida 19 tokom boravka u školi kod učenika ili nastavnika.

Časovi će trajati 20 odnosno 30 minuta, a učenici će biti raspoređeni po grupama.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako da deci Sofokle bude zanimljiviji od Kristijana, umetnici o razvoju kulture

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2021

Kultura u Srbiji se već duže vreme nalazi u ozbiljnom problemu a izbijanjem pandemije korona virusa tokom 2020. godine "gurnuta je u pravu krizu", ocenila je kompozitorka Ivana Stefanović.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.