SRPSKA CRKVA U BJELOVARU IŠARANA GRAFITIMA: Pravoslavni sveštenik u STRAHU, upali mu u dom, OPLJAČKALI zlato i novac (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 20:14

SRPSKA CRKVA U BJELOVARU IŠARANA GRAFITIMA: Pravoslavni sveštenik u STRAHU, upali mu u dom, OPLJAČKALI zlato i novac (FOTO/VIDEO)

Kako kažu, ne osećaju se bezbedno

"Neko je juče provalio u parohijski dom u Bjelovaru, u kojem živi paroh Stefan Maksimović sa porodicom", piše hrvatski portal Index.hr.

Kako saznaje regionalni portal Bjelovar.live od paroha Maksimovića, iz parohijskog doma nestali su novac i porodični nakit, a o svemu je obaveštena i policija. Nedavno su na istoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u centru Bjelovara osvanuli ustaški grafiti, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Index.hr. Spomenuta crkva ponovno se našla na udaru vandala.

- Draga braćo i sestre, nažalost opet nam se dogodio nemio događaj. Naime, parohijski dom Srpske Pravoslavne Crkve u Bjelovaru u kojem živi sveštenik, otac Stefan Maksimović sa svojom porodicom je juče provaljen. Jedan počinilac ili više njih su ušli u kuću isprevrtali naše stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit našeg deteta. Ovaj nemio događaj desio se samo dva meseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije rešila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu Svete Trojice u Bjelovaru, obaveštena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake - objavila je porodica Maksimoviċ.

Fotografije na kojima se vidi srpski sveštenik i grafiti na crkvi možete pogledati OVDE.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr/Bjelovar.live

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.