SRPSKA ARTILJERIJA VEOMA TRAŽENA U SVETU: Ove države VAPE za našim raketama i usijanim cevima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 17:01

SRPSKA ARTILJERIJA VEOMA TRAŽENA U SVETU: Ove države VAPE za našim raketama i usijanim cevima (VIDEO)

Srbija je već napravila moćne ugovore sa nekoliko država

Srbija ima izuzetnu reputaciju kada je u pitanju proizvodnja artiljerijskih oruđa i granata za iste kao i nevođenih raketa kod stranih kupaca. Kako izveštava Balkanska bezbednosna mreža, Srbija je samo prošle godine izvezla 1.525 artiljerijskih raketa, 72 artiljerijska oruđa, kao i 10 oklopnih borbenih vozila.

Jedni od glavnih naručilaca srpskog artiljerijskog naoružanja su Kipar, Grčka, Jermenija, Ujedinjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Arapski Emirati, Turska, Izrael, SAD i Saudijska Arabija. Navodi se takođe da je u Tursku izvezeno 1.500 artiljerijskih raketa, kao i 25 raketa za Grčku.

Međutim, Grčka je potpisala i nabavku raketa G-2000 kalibra 122 mm, dometa 40 kilometara u velikim količinama. O kakvim raketama je reč, ko ih proizvodi i gde je planirana dalja njihova prodaja saznajte u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.