SRBIN koji se tereti za učestvovanje u UBISTVU 109 ALBANACA danas imao pripremno ročište! Izjasnio se da nije kriv!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 13:25

SRBIN koji se tereti za učestvovanje u UBISTVU 109 ALBANACA danas imao pripremno ročište! Izjasnio se da nije kriv!

Advokat optuženog Milosavljevića, Dejan Vasić izjavio je da će blagovremeno uputiti prigovor u pogledu nekih nezakonito pribavljenih dokaza, dodajući da je siguran da će se dokazati da njegov klijent nije kriv.

U osnovnom sudu u Prištini danas je održano pripremno ročište Srbinu iz Istoka Gavrilu Milosavljeviću, na kome mu je pročitana optužnica.

On se tereti da je učestvovao u ubistvu 109 Albanaca u zatvoru Dubrava od 22. do 24. maja 1999. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nakon pročitane optužnice Milosavljević se izjasnio da nije kriv.

- Tužilac je danas pročitao optužnicu sa kojom smo se mi u međuvremenu upoznali. Primili smo spise, ja ću blagovremeno da predam prigovor koji smatram da treba uputiti sudu u pogledu nekih dokaza za koje smatram da su nezakonito pribavljeni u pogledu same osnovane sumnje i svega ostalog što mislimo da ovoj optužnici nedostaje - rekao je Vasić.

On je dodao da će sud o tome odlučivati u nekom kratkom narednom periodu i da očekuje da će već početkom naredne godine početi glavni pretres gde će se dokazati da je Gavrilo potpuno nevin.

Na pitanje da li je tačno da je optužnica podignuta na osnovu izjava samo jednog svedoka Vasić je rekao da je prostim čitanjem tri izjave tog jedinog svedoka moguće zaključiti nešto o njegovom kredibilitetu.

Gavrilo Milosavljević uhapšen je u decembru prošle godine od kada se nalazi u Zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.