SRBIN HEROJ U AUSTRALIJI! Milivoj iz kuće u plamenu spasao ženu i troje dece!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 13:43

SRBIN HEROJ U AUSTRALIJI! Milivoj iz kuće u plamenu spasao ženu i troje dece!

Milivoj je isključio razum, a hrabro srce ga povelo u borbu za četiri života.

Srbin Milivoj Klisurić (56), rodom iz sela Baljci kod Drniša, postao je pravi heroj Adelejda i Australije, a o njegovom podvigu poslednjih dana mnogo se piše i priča širom petog kontinenta. On je iz kuće u plamenu u naselju Atol park u glavnom gradu Južne Australije, spasao majku i troje dece.

Milivoj, koji ima građevinsku firmu, i njegov radnik vraćali su se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posla, kada su iz automobila primetili gust dim u Atol parku.

U kući koju je zahvatio plamen i brzo se širio ostala je zatvorena majka sa dve ćerke i sinom. Kada je video da iz tog objekta kulja gust, crni dim, Milivoj, Mič kako ga zovu u Adelejdu, nije se dvoumio ni trena da priskoči u pomoć.

- Kao da me je nešto vodilo, okrenuo sam volan i krenuo tamo da vidim šta se dešava. Našao sam se pred kućom opasanom metalnom ogradom od dva metra i čuo komšije kako viču da u kući ima male dece. Tada sam ugledao devojčicu koja je lupala u prozor i očajnički tražila pomoć. Osetio sam nalet adrenalina i više nisam razmišljao, samo mi je u glavi bilo kako da pomognem detetu - priča Milivoj.

To je bio trenutak kada je isključio razum, a hrabro srce ga povelo u borbu za četiri života. Preskočio je visoku ogradu, ali su se isprečila zaključana vrata. Desetak puta udaraio je nogom pokušavajući da na vratima napravi pukotinu i kroz nju provuče ruku kako bi ih otključao. Uspeo je...

- Kada sam ušao u kuću zatekao sam majku koja je u naručju držala dvoje male dece. Cela kuća je bila puna dima, a ona je nepomično stajala sa decom u rukama. Devojčica koja je bila na prozoru je dotrčala do vrata, a majka je od dima bila dezorijentisana i borila se za vazduh, ali je uporno vikala da je još jedno dete u kući - nastavlja Milivoj.

Kada je iz kuće izveo majku i sve troje dece, Milivoj se još nekoliko puta vraćao u zapaljenu kuću, misleći da je u domu još jedan mališan.

- Žena je bila potpuno pogubljena i samo je vikala da je u kući još jedno dete, a ja sam pak mislio da je u nekoj od soba i četvrto dete. U tom trenutku u kući nije moglo da se diše, a bilo je i pretoplo. Izlazio sam napolje da udahnem duboko pa sam se vraćao unutra da proverim sobu po sobu. Tada su došli i vatrogasci, koji su mi rekli da više ne ulazim unutra jer nije bezbedno, a oni su ustanovili da su svi ukućani na sigurnom. Majka dece je toliko bila preplašena i dezorijentisana da je po izlasku iz kuće tražila i dete koje joj je bilo u naručju - priča Milivoj.

Strah nije osećao, u borbi za tuđe živote vodila ga je nadljudska snaga. Međutim, kada se sve završilo, i Milivoj se oporavljao nekoliko dana. Danima je pio tablete protiv bolova jer je osećao posledice posle preskakanja visoke ograde i šutiranja vrata, a nagutao se i dima. Kasnije je saznao da je istraga pokazala da je plamen krenuo od neispravnih instalacija.

O hrabrosti Milivoja Klisurića izvestili su i mediji, najviše oni u Južnoj Australiji. Na društvenim mrežama ispod objave o njegovom herojstvu nizali su se i komentari Australijanaca: "heroj", "legenda", "hrabar čovek"..., a mnogi su mu poželeli i da ga u životu prati sreća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.