SRBIMA ZABRANJENA LITIJA Necivilizovan potez Albanaca na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIMA ZABRANJENA LITIJA Necivilizovan potez Albanaca na KiM

Srbima u selu Petriču kod Kline, u blizini Peći, policija lažne države Kosova zabranila je proslavu slave povodom Svete Trojice.

Kako je preneo Radio KiM, policija nije dozvolila litije Srbima koji su se okupili u Petriču.

Meštanin Božidar Šarković rekao je da se oko 30 Srba okupilo da litijama obeleži slavu u selu u kom su nekad živeli.

- Prošle godine smo imali fizički napad od Albanaca ovog sela. Međutim, ove godine se nisu okupili, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio veliki broj policije, koja nam nije dozvolila da uđemo u dvorište gde se nalazi srušeni hram Svete Trojice. Pored naše molbe i obaveštenja u petak policiji, UN-u, KFOR-u, OEBS-u, sinoć me je zvao jedan inspektor koji je rekao da je skup zabranjen u selu Petrič - rekao je Šarković za Radio Kosovske Mitrovice.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.