SRBIJA U ŽUTOM METEOALARMU! RHMZ izdao dva upozorenja: U naredna DVA SATA pljuštaće kao iz bokala

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 10:41

SRBIJA U ŽUTOM METEOALARMU! RHMZ izdao dva upozorenja: U naredna DVA SATA pljuštaće kao iz bokala

Prema vremenskoj prognozi, u Srbiji će u danima vikenda biti toplo, ali će danas biti nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U Bačkoj se u naredna dva sata očekuje promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Najavu je izdao u 8:45 časova.

, uglavnom u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije.

Teritorija cele Srbije je obojena u žuti meteoalarm, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što predstavlja da vreme može biti potencijalno opasno. U zavisnosti od dela zemlje, razlikuju se i upozorenja.

Tako je za Bačku, Banat, Srem, Beograd, Šumadiju i jugozapadnu Srbiju upozorenje izdato za grmljavinu, ali i za visoku temperaturu.

U Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji se meteoalarm odnosi na visoke temperature.

RHMZ je takođe najavio veoma toplog vreme za sledeću nedelju.

U većini mesta se, kako su najavili, očekuje najviša dnevna temperatura od 33 do 37 stepeni Celzijusovih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.