SRBIJA SEDI NA JEDNOJ, SRPSKOJ STOLICI, A NE NA DVE Siniša Mali: Ogroman je pritisak na našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022, 00:12

"SRBIJA SEDI NA JEDNOJ, SRPSKOJ STOLICI, A NE NA DVE" Siniša Mali: Ogroman je pritisak na našu zemlju

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da Srbija želi da radi i sa Zapadom i sa Istokom, kao i da sedi na jednoj, srpskoj stolici, a ne na dve, kako neki žele da predstave.

- Srbija sedi na jednoj, srpskoj stolici, a ne na dve. Ne menjamo principijelan stav, za razliku od brojnih zemalja. Imate neke koji žele nestabilnost, da dobiju korist, na štetu Republike Srpske, Kosova i Metohije, da iskoriste situaciju. Mi nećemo da vodimo ratove velikih sila, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao predsednik Vučić. Naša poruka je: nećemo da šaljemo našu decu u rat. Nećemo da nam se deca vraćaju u mrtvačkim sanducima. Mi se borimo za mir i stabilnost - rekao je ministar Siniša Mali u emisiji ''Hit tvit'' na TV Pink.

On je pojasnio da je Srbija glasala za rezoluciju UN kojom se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu jer je Srbija zemlja koja se drži principa neugrožavanja teritorijalnog integriteta.

- S druge strane, mi nismo uveli sankcije Rusiji. Mi hoćemo i sa Zapadom i sa Istokom da radimo. Imamo i jake istorijske odnose sa Ruskom Federacijom. I onda, u moru loših rešenja pokušavate najmanje loše, imajući u vidu interes Srbije - istakao je Mali.

Mali je rekao da je pritisak na Srbiju i dalje veliki, ali da ga najviše oseća predsednik države.

- Ogroman je pritisak na Srbiju, ali taj pritisak ne osećamo mi, već predsednik Vučić. Znam ga toliko godina, nisam ga video u težoj situaciji, s obzirom na to kuda svet ide i gde se svet nalazi. Mala smo zemlja. Treba da gledamo kako da sačuvamo mir i stabilnost. Sve što je predsednik uradio u prethodnih par dana, pokazao je da nam je Srbija na prvom mestu - rekao je Mali.

Srpski ministar je rekao da se aktuelna vlada nije borila 10 godina za poboljšanje životnog standarda, ekonomije, da bi se danas sve to porušilo.

- Deset godina se borimo za nove fabrike, svako novo radno mesto. Sada smo na 9,8 odsto nezaposlenih, imali smo 25 odsto pre 10 godina. Svaki četvrti je bio nezaposlen. Zamislite da donosimo neke odluke, pa da sve to porušimo. Mnogo muka smo prošli da dođemo u ovu poziciju kada pobeđujemo u ekonomiji. Pokazalo se koliko je Vučić spreman da preuzme odgovornost, da donosi teške odluke i da gleda samo interes Srbije, bez obzira na pritiske - napomenuo je Mali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.