SRBIJA PRVA U EVROPI I DRUGA U SVETU! Nastavlja se borba sa epidemijom -  skoro MILION I PO vakcinisanih

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 09:17

SRBIJA PRVA U EVROPI I DRUGA U SVETU! Nastavlja se borba sa epidemijom - skoro MILION I PO vakcinisanih

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

U Srbiji je do sada primenjeno 1.433.055 doza vakcina protiv korona virusa, a 511.807 ljudi je dobilo i drugu dozu vakcine, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Kada je reč o broju vakcinacija na million stanovnika, Srbija je na šestom mestu u svetu i drugom u Evropi, posle Velike Britanije.

Naredna sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, 1. mart, kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se razmatrati nove mere.  

Ispred Srbije u svetu su Izrael, Sejšeli, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Prema broju vakcinacija na 100 stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na 100 stanovnika Srbija je prva u Evropi.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska i Albanija i Crna Gora.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.