SRBIJA JE SPREMNA ZA VREMENSKE NEPOGODE: Oko 14.000 raketa protiv grada raspoređeno na svim lansirnim stanicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 07:46

SRBIJA JE SPREMNA ZA VREMENSKE NEPOGODE: Oko 14.000 raketa protiv grada raspoređeno na svim lansirnim stanicama

U petak nas očekuje promena vremena.

Iako meteorolozi ne očekuju da će tokom petka i subote pasti veće količine grada, Igor Grabež, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kaže da je država spremna u slučaju da bude potrebe i da je gotovo 14.000 raketa raspoređeno na svim lansirnim stanicama.

- Imamo nove automatizovane radarske centre Valjevo, Fruška Gora i dobar deo Bukulje. Novim sistemima će uskoro biti opremljeni RC Bajša i RC Samoša. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ti sistemi gađaju precizno u milimetar. Mnoge razvijenije zemlje u svetu nemaju ovaj sistem već idu na sistem osiguranja - objašnjava Grabež.

Pored ovog, kako sagovornik podseća, naša zemlja registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima vraća deo plaćene premije osiguranja.

- Za Moravički, Zlatiborski, Kolubarski, Podunavski i Šumadijski okrug koji su najčešće pogođeni gradom dajemo 70 odsto regresa od premije osiguranja, dok je povraćaj u ostalim delovima Srbije oko 40 odsto. Na ovo i dosta lokalnih samouprava daje dodatnih 10 - 20 odsto, pa to u nekim opštinama dođe do čak 100 odsto - navodi Grabež.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.