SRBIJA JE JEDINA ZEMLJA U REGIONU U KOJU MAKRON DOLAZI: Vasiljević o predstojećoj poseti francuskog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA JE JEDINA ZEMLJA U REGIONU U KOJU MAKRON DOLAZI: Vasiljević o predstojećoj poseti francuskog predsednika

Odluka da se francuski predsednik Emanuel Makron obrati građanima na Kalemegdanu govori dovoljno o bliskosti dva naroda i značaju koji on pridaje poseti Beogradu, rekla je večeras savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević

- Srbija je jedina zemlja u regionu u koju Makron dolazi - rekla je Vasiljević.

Kako je navela, planirano je da Makron sleti na aerodrom Nikola Tesla u ponedeljak oko 15 časova nakon čega je predviđeno da zajedno sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandrom Vučićem otkrije tablu kojom će obeležiti početak procesa modernizacije aerodroma kojim već rukovodi francuska kompanija Vansi.

Kako je predviđeno, svečani doček biće ispred Palate Srbije. Dva predsednika razgovaraće najpre u četiri oka a zatim sledi sastanak delegacija.

Prvog dana posete Vučić i Makron položiće vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i obići spomenik Milunki Savić, najodlikovanije žene Prvog svetskog rata koja je ponela i francuski Orden Legije časti.

- Nakon toga idemo na Kalemegdan gde će biti položeni venci na spomenik zahvalnosti Francuske i tu će se dvojica predsednika obratiti okupljenim građanima, očekuje se da će biti više hiljada građana - rekla je Vasiljević.

Makron će, kako je dodala, prespavati u Beogradu i biće gost na privatnoj večeri koju predsednik Vučić organizuje u jednom od državnih objekata.

Makronovu posetu Beogradu pratiće veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska nacionalna televizija

Areditovano je 700 medija, a Vasiljević kaže da neće biti moguće šetati se sa lokacije na lokaciju zbog velikog broja ljudi i velikih mera bezbednosti te da će samo određeni broj novinara moći da prati sve vreme posetu.

Drugog dana posete planirano je nekoliko događaja posredstvom ambasade Francuske a predviđeno je da dvojica predsednika razgovaraju i sa mladima regiona .

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.