Predsedništvo Srbije: Makron i Vučić iduće nedelje s građanima na Kalemegdanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo Srbije: Makron i Vučić iduće nedelje s građanima na Kalemegdanu

Predsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Markon koji u ponedeljak, 15 jula, dolazi u Beograd, "obratiće se građanima" na Kalemegdanu kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, rekla je danas Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević

Ona je, za Televiziju Prva, uoči dvednevne posete Makrona rekla da njegova odluka da se "obrati na Kalemegdanu" govori o "bliskosti dva naroda i o značaju koju pridaje svojoj poseti Srbiji", te da se očekuje da tamo tada bude >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "više hiljada građana".

Navela je da je za ponedeljak planirano da Makron, odmah po dolasku na Aerodrom "Nikola Tesla", kojim rukovodi francuska kompanija "Vansi", s Vučićem "otkrije tablu kojom se obeležava početak modernizacije" tog aerodroma.

Prvog dana je predviđeno da dva predsednika polože vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i na spomenik Milunki Savić, koja posle Prvog svetskog rata dobila niz odlikovanja, među kojima francuski Orden Legije časti.

U planu je, drugog dana, u utorak, da se "posredstvom Francuske ambasade", dvojica predsednika sretnu i razgovaraju s mladima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DETALJI POSETE Uz velike mere bezbednosti, Makron i Vučić će se posle sastanka obratiti građanima na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 12.Jul.2019

Odluka da se francuski predsednik Emanuel Makron obrati građanima na Kalemegdanu govori dovoljno o bliskosti dva naroda i značaju koji on pridaje poseti Beogradu, rekla je večeras savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.