SRBIJA. Doživi! Upoznajte svoju zemlju kao nikada do sada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 11:55

"SRBIJA. Doživi!" Upoznajte svoju zemlju kao nikada do sada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Dobro došli na 45. Međunarodni sajam turizma!

Vrata jednog od najuzbudljivijih događaja na domaćoj turističkoj sceni - 45. Međunarodnog sajma turizma uskoro će biti otvorena za sve domaće i strane posetioce. Ovaj spektakl će se održati od 22. do 25. februara u prostorijama Beogradskog Sajma, a više od 27 zemalja i oko 400 izlagača sprema se da zaseni ovu manifestaciju, nudeći posetiocima jedinstvene turističke avanture i doživljaje. Zemlja partner >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sajma turizma 2024. je Republika Grčka, ali nema sumnje da će Srbija i ovog puta privući najveću pažnju mnogobrojnim posetiocima.

Srbija, jedinstveni biser turizma evropskog, ali i svetskog turizma, nudi neograničen izbor prirodnih, kulturnih, istorijskih i gastronomskih blaga, koja su dostupna svakome ko je raspoložen da im se prepusti. Naša zemlja je bogata planinama, rekama, jezerima i termomineralnim vodama, pa zato i ne treba da čudi činjenica da je banjski turizam u Srbiji toliko razvijen. Pored banja, seoski turizam je svakako jedan od najvećih aduta srpskog turizma, nudeći specifičan ambijent, prirodu, hranu i običaje, a Etno sela beleže veliku posećenost tokom poslednjih nekoliko godina.

Za ljubitelje istorije, gradovi kao što su Beograd, Novi Sad i Niš nude obilje kulturnih i istorijskih znamenitosti. Beograd, prestonica Srbije, ima brojne muzeje, galerije i spomenike kulture, koji svakom posetiocu daju opsežan uvid u burnu prošlost i bogatu istoriju srpskog, ali i svih ostalih naroda koji su živeli na ovim prostorima u prošlosti. Novi Sad, Srpska Atina, kako glasi popularni nadimak ovog bisera Vojvodine, smešten na obali Dunava, nadaleko je čuven po Petrovaradinskoj tvrđavi i sada već legendarnom muzičkom festivalu EXIT. Niš, biser juga Srbije, za svoj današnji izgled i spoj modernog i staromodnog može da zahvali svojoj turbulentnoj istoriji. Ovaj grad danas, pored bogate istorije, posetiocima nudi jednu od najboljih gastronomskih ponuda na svetu.

Sve u svemu, turistička ponuda Srbije je praktično nepresušna, a sve informacije vezane za turistički potencijal naše zemlje možete dobiti upravo na Međunarodnom sajmu turizma, koji svojim sloganom "AVANTURA POČINJE OVDE!" predstavlja najznačajniju turističku manifestaciju jugoistočne Evrope. Za one koji su najviše zainteresovani za domaći turizam, posebno će biti zanimljivo ako svrate do prostorija Hale 4, gde Turistička organizacija Srbije organizuje niz promotivnih, multimedijalnih, kulturnih i društveno odgovornih aktivnosti, koje će vas upoznati sa svim lepotama naše zemlje i pružiti vam informacije koje ne biste mogli da saznate nigde drugde.

Ljubazno osoblje Turističke organizacije biće vam na raspolaganju svakog dana sajma, spremno da odgovori na sva vaša pitanja i da vam pruži najkorisnije savete o najatraktivnijim destinacijama za odmor na prostorima naše zemlje. Pored razgovora sa osobljem i uvida u prelepe promotivne materijale, na štandu Turističke organizacije Srbije posebno mesto će zauzeti Fotografija za poneti "SRBIJA. Doživi!", gde će, uz pomoć AI tehnologije "Photo Booth" posetioci štanda moći da naprave svoje fotografije sa različitih destinacija u Srbiji.

Još jedan dokaz da je Turistička organizacija Srbije mislila na sve leži i u promociji nematerijalnih blaga Srbije, koja nisu ništa manje vredna od onih materijalnih, te će na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma, folklorni ansambl KUD "Spasovdanski vez" zauzeti počasno mesto u bogatom programu Turističke organizacije. Ovaj ansambl, noseći u sebi bogatstvo srpske tradicije, kroz autentične nošnje i živopisne plesove, predstaviće srpsku kulturu na način koji očarava domaću i međunarodnu publiku. Njihov nastup ne samo da uveličava sajamsku atmosferu, već i pruža jedinstvenu priliku svim posetiocima da dožive duh Srbije kroz srpski folklor.

Turistička Organizacija Srbije će na predstojećem sajmu sa ponosom predstaviti i svoju najnoviju brošuru pod nazivom "Uporišta Duhovnosti", koja predstavlja istinski prozor u bogatstvo različitosti i nasleđe koje definiše Srbiju. Naša zemlja svedoči o jedinstvenoj kombinaciji istorijskih nasleđa. Od drevne Vinčanske civilizacije, preko Kelta, Rimljana, Starih Slovena i Turaka, pa do savremenog spoja naroda iz svih krajeva sveta, Srbija je pravo čudo raznolikosti.

Kako su se smenjivale kulture, smenjivale su se, ili bolje rečeno, stapale su se, i religije. U Srbiji danas ravnopravno koegzistiraju Pravoslavlje, Katoličanstvo, Islam, Judaizam i Protestantizam kao dominantne religije, a umesto da ova religijska podela stvara razdor, ona samo zbližava ljude u Srbiji, jer je Srbija zemlja koja slavi i prihvata različitosti. "Uporišta Duhovnosti" su prozor u dušu Srbije, duhovnu i kulturnu. Posetioci će otkriti kako su se tokom vekova različite kulture stapanjem i ispreplitanjem oblikovale u jedinstvenu celinu koju danas zovemo Srbijom.

Izvor: Srbija Danas/Promo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.