SRBI DELE RUSKU TRAGEDIJU: Patrijarh Irinej služio PARASTOS HORU ALEKSANDROV (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI DELE RUSKU TRAGEDIJU: Patrijarh Irinej služio PARASTOS HORU "ALEKSANDROV" (VIDEO)

Srpski patrijarh Irinej služio je danas parastos poginulim članovima ruskog vojnog hora "Aleksandrov", kao i ostalim žrtvama avionske nesreće kod Sočija

U Hramu Svete Trojice patrijarh srpski Irinej i starešina podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev služili su parastos poginulima u avionskoj nesreći kod Sočija, među kojima su i članovi čuvenog hora "Aleksandrov".

Služenju parastosa prisustvovali su ruski ambasador Aleksandar Čepurin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i beloruski ambasador Vladimir Čušev.

OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI U RUSKOJ AMBASADI: Dođite da odamo poslednju POČAST nastradaloj ruskoj braći!

Srpski patrijarh Irinej je poručio da je "tragedija koja je zadesila ruski pravoslavni narod i Rusku pravoslavnu crkvu tragedija svih nas u Srbiji".

- Stradao je jedan ansambl koji je unosio lepotu i radost u život onih koji su imali prilike da slušaju lepotu pesme poznatog ansambla. I mi Srbi i Beograd smo imali tu preveliku čast, ne jedanput, već više puta, da čujemo izuzetni hor Aleksandrov, sa svojom čudesnom pesmom - rekao je patrijarh srpski Irinej.

TUGA ZA STRADALIM LJUDIMA U CRNOM MORU: U Rusiji danas Dan žalosti

CRNA SERIJA: Najteže RUSKE AVIONSKE NESREĆE u ovoj deceniji (VIDEO)

Patrijarh je rekao da je ljudski radovati se, dodajući da je ljudski i podeliti bol.

- Mi taj bol zaista delimo i želimo porodicama utehu, da nađu razlog i priliku za svoju utehu, za bol koji nisu zasluzili - rekao je patrijarh Irinej i dodao da će njihov bol biti još veći ako je posledica nekog neprijateljskog akta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.