SRBE HAPSE BEZ DOKAZA, A ON NIKADA NIJE ODGOVARAO: isplivao snimak Kurtijevog ministra kako baca kamenice na policiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 17:11

SRBE HAPSE BEZ DOKAZA, A ON NIKADA NIJE ODGOVARAO: isplivao snimak Kurtijevog ministra kako baca kamenice na policiju (VIDEO)

Svečlja je optužen za huliganstvo i druga krivična dela tokom protesta 2013. godine.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako takozvani ministar Kurtijeve policije, Dželjalj Svečlja, baca kamenice na tzv. Kosovsku policiju tokom nasilnih protesta 2013. godine.

Na snimku se jasno vidi kako Svečlja zamahuje kamenicom i baca je u pravcu policije i policijskog vozila.

Svečlja je optužen za huliganstvo i druga krivična dela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom protesta 2013. godine, ali će proći nekažnjeno, jer nastupa zastarelost, pišu albanski mediji. On je više puta izbegavao sudska ročišta, pa je u jednom trenutku bilo naređeno i njegovo privođenje.

Kako prenose Reporteri, 27. juna 2023. navršava se 7 godina, 5 meseci i 27 dana od kada je aktuelni ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija, Dželjaj Svečlja, zajedno sa predsednikom Socijaldemokratske partije, Dardanom Molikajem, i drugima, optuženi za huliganstvo i druge zločine tokom protesta održanog 2013.

The current MIA of Kosovo 🇽🇰, Xhelal Svecla, used to throw stones at the Kosovo Police 👮🏻 and demolish cars during protests and was never convicted of that.

The same man now arrests K/Serbs 🇷🇸 on a daily basis, giving lectures on RoL. Sounds like hypocrisy to me. pic.twitter.com/3D66mBYmGn

— Александар Шљука (@sljuka11) June 25, 2023

Dodaje se da se, posle 10 godina ili 3.652 dana od dana kada su optuženi da su počinili krivična dela, predmet završava bez epiloga, jer je nastupila apsolutna zastarelost dela koja se stavljaju na teret aktuelnim funkcionerima i bivšim članovima pokreta Samoopredeljenje

Osim gađanja policije kamenicama, staklenim flašama i pirotehničkim sredstvima, poznato je i da je Svečlja prevrtao vozilo EULEX, što se vidi i na dobro poznatim slikama.

I dok postoje nedvosmisleni dokazi o napadu tzv. Kurtijevog ministra na policiju, on za to nikada nije odgovarao.

S druge strane, Srbi se svakoga dana hapse na Kosmetu bez ijednog dokaza, čak i bez sudskih naloga, već po nekakvim tajnim Svečljinim i Kurtijevim spiskovima, čak i kad postoje snimci i fotografije koji pokazuju da su nevini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.