SRAMOTA UNIFORME Policajac seksualno zlostavljao devojčicu (13) i sve snimao njenim telefonom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 00:14

"SRAMOTA UNIFORME" Policajac seksualno zlostavljao devojčicu (13) i sve snimao njenim telefonom

On tada nije bio na dužnosti i putovao je više od sat vremena od svoje kuće u Bakinghamširu, da bi došao do učenice u Northemptonširu 11. juna ove godine.

Policajac (24) snimio je sebe kako seksualno zlostavlja 13-godišnju devojčicu koristeći njen mobilni telefon.

On se izjasnio krivim po jednoj tački optužnice za seksualne aktivnosti sa detetom, tokom saslušanja u sudu.

Policajac je podneo ostavku 26. jula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Tužilac je rekao sudu da je policajac snimio zlostavljanje žrtvinim telefonom.

Druga tačka optužnice za fotografisanje nepristojne slike deteta, za koju se smatra da je deo seksualne aktivnosti, uklonjena je iz optužnice, rekao je tužilac.

Policajac se pojavio na sudu putem video poziva.

Na sebi je imao svetlosivo odelo, belu košulju i plavu kravatu, a obratio se jedino kada je trebalo da kaže svoje ime i izjasni se o krivici.

Policajac je prvobitno optužila policija Nortemptonšira, suspendovan je sa dužnosti i pokrenuta je odvojena istragu o nedoličnom ponašanju nakon što je slučaj upućen Nezavisnoj kancelariji za policijsko ponašanje.

Detektivka narednica, koja je vodila istragu policije Nortemptonšira, rekla je da je policajac "sramota uniforme".

- Pre svega, želim da se zahvalim porodici mlade devojke koja nam je ukazala poverenje da slučaj istražimo i privedemo policajca pravdi. Drago mi je što je danas priznao krivicu i nadam se da, iako se ono što se dogodilo nikada ne može izbrisati, će im priznanje omogućiti da krenu napred. Slučajevi seksualne eksploatacije dece su uvek odvratni, ali činjenica da je bio policajac u dolini Temze, u poziciji od poverenja, čini ovaj slučaj još šokantnijim - istakla je detektivka.

Ona je naglasila da je on sramota za uniformu i dodala da joj je drago što će ići u zatvor i nikada više neće biti policajac, dok je zamenik šefa policije rekao je da pozdravlja priznanje krivice i ostavku policajca.

- Svi smo zgroženi zločinima, a naše misli su sa mladom ženom i njenom porodicom. Svako ko na ovaj način padne ispod standarda izneverio je poverenje javnosti u policiju i vrednosti profesije u celini - rekao je on.

Policajac će ostati u pritvoru do izricanja kazne, koja je zakazana za 8. septembar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.