SRAMNO! ZASMETALA IM IZJAVA: Udruženje iz BiH traži od Šmita da smeni SRPSKOG ministra

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 09:05

SRAMNO! ZASMETALA IM IZJAVA: Udruženje iz BiH traži od Šmita da smeni SRPSKOG ministra

Sporna rečenica o 1. martu

Udruženje žrtava i svedoka genocida i udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa traže od Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH, kojeg Srpska ne priznaje, da smeni Nenada Nešića, ministra bezbednosti u Savetu ministara (SM) BiH, jer kako su naveli, bezbednosna situacija nikada nije bila gora.

Njima je zasmetala i izjava ministra Nešića da je "1. mart povod za rat, a ne Dan nezavisnosti".

Nešić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je povodom ovih zahteva poručio da je Srbin i najviše na svetu, kako kaže, voli Srpsku i svoj narod.

- Ali poštujem sve narode i ljude u BiH. Za mene je svaka suza jednako teška, svaka rana jednako bolna. Jedini sam ministar u SM koji je ispunio sve evropske obaveze, poštujući ustavne nadležnosti - rekao Nešić.

On kaže da ne zna u kojoj kancelariji je pisana izjava da bezbednosna situacija nikada nije bila gora, kada svi u Evropi kažu da je ona dobra.

- Valjda im je bila dobra situacija kada smo imali terorističke napada po celoj BiH, kada su ekstremisti ubijali vojnike i policajce, i napadali na Američku am basadu. E, pa takvih više nema. Što se tiče napada na povratnike, voleo bih da u FBiH istraže nestanak i napade na srpske starce u Lukavcu, Vozući i Mostaru. Za razliku od tih nedela, MUP RS je rasvetlio svaki napad na povratnike u Srpsku - rekao je Nešić.

Izvor: Srbija Danas/Novosti/Autor:S.Mišljenović/Prenela:D.G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.