SRAMNI SASTANCI DANAS U ZAGREBU! Atak na Srpsku pravoslavnu crkvu, okupljaju se perjanice ANTI-SRPSTVA u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 13:54

SRAMNI SASTANCI DANAS U ZAGREBU! Atak na Srpsku pravoslavnu crkvu, okupljaju se perjanice ANTI-SRPSTVA u regionu

Moderatori okruglog stola u Hrvatskom saboru biće Ivica Granić i Damir Katulić

U organizaciji stranaka Hrvatsko bilo, Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti danas će u Zagrebu biti održan okrugli sto na temu Uticaj Srpske pravoslavne crkve na političke tokove i događaje u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori: juče, danas, sjutra.

Ova sramna organizacija okruglog stola i to uz poziv određenim poznatim agitatorima protiv Srpske pravolsavne crkve u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gori predstavlja opasan presedan i nastavak napada na najveću versku organizaciju u regionu. S tim u vezi, hipotetički, ukoliko bi slična stvar bila organizovana u Srbiji, itekako je jasno da bi se napravio međunarodni skandal gdje bi opanjkavanje bilo koje verske zajednice izazvalo osudu.

Što svakako i treba. Napadi na verske zajednice i organizovanje okruglih stolova koji ih otvoreno targetiraju da utiču na političke tokove predstavlja perfidan atak na te verske zajednice. Međutim, kao i sve na ovom brdovitom Balkanu, to predstavlja politiku dvostrukih aršina gde se jedna verska organizacija pokušava izdvojiti kao ona koja je remetilački faktor za tobožnje demokratske procese.

Uvodna izlaganja imaće hrvatski parlamentarci Ante Prkačin i Marko Milanović Litre, navodni akademik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti kao i lice koje se maskira u sveštenika Sreten Vujović, raščinjeni monah SPC Bojan Jovanović i Tomislav Jonjić.

Kako je najavljeno iz Hrvatskog sabora, u raspravi će učestvovati poslanici Boris Milošević i Marijan Pavličen, kao i eminentni poznavaoci stanja u pravoslavlju crnogorski književnik Milorad Popović, te bivši policijski istražitelj u sektoru ratnih zločina Nikola Kajkić. Poziv je upućen i Miloradu Pupovcu, predsjedniku Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj te episkopu SPC Jovanu Ćulibrku.

.

Izvor: Srbija Danas/Borba.me

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.