SRAM GA BILO Vučić komentarisao Kurtijevu izjavu, pa se osvrnuo na situaciju na KiM: Nisam nikakav optimista, predstoje nam teški dani

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 22:02

"SRAM GA BILO" Vučić komentarisao Kurtijevu izjavu, pa se osvrnuo na situaciju na KiM: Nisam nikakav optimista, predstoje nam teški dani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na TV Prva, gde u emisiji "Prva tema" govori o najaktuelnijim događajima.

Predsednik je rekao da je želja Kurtija da Srbija i NATO uđu u sukob.

- Nama to nikako nije interes, a moramo da pomognemo našem narodu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je imao težak razgovor sa Makronom i Šolcom i istakao da oni ne žele sukob na tlu Evrope.

- Sa Makronom se često čujem, sa Šolcom manje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ja ču tek od ponedeljka, utorka kad vidim Lajčaka i Eskobara, onda ću pozvati Srbe sa KiM da se sa njima konsultujem - rekao je.

Vučić je rekao da se još ne zna da li će prihvatiti predlog o održavanju novih izbora.

- Sačekajte da pregovaram, pa ćemo videti. Rekao sam da smo imali veoma teške razgovore - poručio je Vučić.

Govoreći o optužbama Kurtija, predsednik je rekao:

- Sram ga bilo, Srbi fašistička milicija? Srbi koji su stradali od fašista koji su bili u balističkom pokretu, u skenderbeg brigadi, u svim nacističkim brigadama, on nam priča u fašizmu? Ali sve je moguće danas.

Vučić je naveo da Srbija želi kompromis i mir i spuštanje tenzija.

- Ali, izvinite kad vam kažem da sam se očajno osećao kad sam sve slušao, a svega sam se naslušao i trpeo, postaje mi sve teze oko Kosova i Metohije. Ne zbog mene, već ono što ima veze sa našom Srbijom i narodom. Nisam nikakav optimista, predstoje nam teški dani - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.