SPUTNJIK V STIGAO U SRBIJU! Vučić potvrdio da će doze biti BESPLATNE za sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 22:49

"SPUTNJIK V" STIGAO U SRBIJU! Vučić potvrdio da će doze biti BESPLATNE za sve

Kako saznaju beogradski mediji, prve doze ruske vakcine Sputnjik V stigle su danas u Srbiju.

Podsetimo, Rusi su danas na laboratorijsku proveru u Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) dostavili 20 doza svoje vakcine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem gostovanju potvrdio vest da je "Sputnjik V" stigao na beogradski aerodrom.

Danas su stigle ruske vakcine i na Torlaku naši stručnjaci će to narednih dana i nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispitivati. Očekujemo pre kraja godine da dobijemo Fajzerove vakcine. Vučić je naveo da će vakcina biti besplatna za sve.

- Ljudi bi da žive normalno, teška je situacija, dajte da izađemo iz nje što pre.

- Imamo 750 mesta u KC Niš, a zamislite kako bismo prošli da nismo izgradili KC u Nišu, kakvu bismo kataklizmu imali u Nišu i na jugu zemlje - primetio je Vučić.

On je naveo da će u Batajnici biti 930 bolničkih postelja, sa 250 mesta najmodernije inetezivne nege, sa svim respiratorima, kiseonikom.

- Ponosan sam na zemlju, što smo uspeli da je napravimo, a pogodilo se u trenutku kada nemamo više mesta - dodao je predsednik.

Vučić je uputio i zahvalnost Insitutu Banjica, koji je po treći put juče ušao u kovid sistem, i popunio kapacitete za dan, rekavši da oni nikad nisu izbegavali da uđu u kovd sistem, dok ima direktore koji beže od toga.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, nakon sastanka sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim pre tri dana, najavila je da će 20 doza stići u Srbiju do kraja ove sedmice.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku.

Ona je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Srbija je, takođe, zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida, prenela je Vlada Srbije.

Dolazak Sputnika V u Srbiju najavio je juče i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vakcina Sputnjik 5 za laboratorijsku kontrolu stigla u Srbiju

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020

Prve doze ruske vakcine Sputnjik 5 za laboratorijsku kontrolu stigle su u Srbiju, objavili su večeras beogradski mediji...Rusija je danas na laboratorijsku proveru u Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) dostavila 20 doza svoje vakcine...Ruska vakcina od subote dostupna u Moskvi..Ruska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.