SPS osuđuje napad na funkcionere DS i pozdravila brzo hapšenje napadača

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS osuđuje napad na funkcionere DS i pozdravila brzo hapšenje napadača

Socijalistička partija Srbije danas je najoštrije osudila napad na predstavnike Demokratske stranke u Beogradu i zahteva od nadležnih državnih organa da se počinioci tog nasilnog čina kazne.

"Dobro je što su počinioci brzo uhvaćeni, jer se u prošlosti u vreme DOS-a dešavalo, bar kad je nasilje nad SPS-om u pitanju, da se sve završi na verbalnim reakcijama i osudama", navodi SPS u saopštenju.

SPS poručuje da izborne aktivnosti političkih stranaka moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biti mesto promocije ideja, tolerancije i razumevanja, a ne nasilja i mržnje.

"Moramo uvek pokazivati da je Srbija postala moderna, demokratska i pravno uređena država gde svako ima pravo da kaže sta misli, ali i da mora poštovati tuđe mišljenje", ocenio je SPS povodom današnjeg napada na funckionere DS-a Dragana Šutanovca, Natašu Vučković i Balšu Božovića.

Policija je vrlo brzo nakon napada uhapsila četvoricu napdača, koji su Šutanovca, Vučkovićevu i Božovića napali za vreme kampanje na pijaci na Zvezdari.

Božović je rekao agenciji Beta nakon napada da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.On je, međutim, istakao da napad neće pokolebati DS da nastavi dalje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SPS osuđuje napad na funkcionere DS-a

Izvor: RTS, 27.Mar.2016

Socijalistička partija Srbije danas je najoštrije osudila napad na predstavnike Demokratske stranke u Beogradu i zahteva od nadležnih državnih organa da se počinioci tog nasilnog čina kazne. . "Dobro je što su počinioci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.