Vesti

0

SPS osuđuje napad na funkcionere DS i pozdravila brzo hapšenje napadača

Autor: MIM

Izvor: Beta

SPS osuđuje napad na funkcionere DS i pozdravila brzo hapšenje napadača

"Dobro je što su počinioci brzo uhvaćeni, jer se u prošlosti u vreme DOS-a dešavalo, bar kad je nasilje nad SPS-om u pitanju, da se sve završi na verbalnim reakcijama i osudama", navodi SPS u saopštenju.

SPS poručuje da izborne aktivnosti političkih stranaka moraju biti mesto promocije ideja, tolerancije i razumevanja, a ne nasilja i mržnje.

"Moramo uvek pokazivati da je Srbija postala moderna, demokratska i pravno uređena država gde svako ima pravo da kaže sta misli, ali i da mora poštovati tuđe mišljenje", ocenio je SPS povodom današnjeg napada na funckionere DS-a Dragana Šutanovca, Natašu Vučković i Balšu Božovića.

Policija je vrlo brzo nakon napada uhapsila četvoricu napdača, koji su Šutanovca, Vučkovićevu i Božovića napali za vreme kampanje na pijaci na Zvezdari.

Božović je rekao agenciji Beta nakon napada da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.On je, međutim, istakao da napad neće pokolebati DS da nastavi dalje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR