SPREMNI PAKETIĆI ZA DECU OBOLELU OD RETKIH BOLESTI: Vučić će tačno u podne primiti predstavnike Udruženja, roditelje kao i mališane

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 11:02

SPREMNI PAKETIĆI ZA DECU OBOLELU OD RETKIH BOLESTI: Vučić će tačno u podne primiti predstavnike Udruženja, roditelje kao i mališane

Divan gest predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u Beogradu predstavnike Udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti i dodeliti deci novogodišnje paketiće.

Vučić će u podne održati sastanak sa predstavnicima Udruženja i roditelja dece obolele od retkih bolesti, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Srbije će zatim dodeliti novogodišnje paketiće deci oboleloj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od retkih bolesti.

Podsećamo, godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počinje danas i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva, stručnjaci, predstavnici mladih, društveni preduzetnici i novinske agencije.

Na forumu će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pošto je svrstan među tridesetak vodećih svetskih političara koji će biti na skupu.

Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu", "Stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju", navodi se na veb stranici te organizacije.

Učesnici skupa će biti i premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, savetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijeri Belgije i Španije Aleksander De Kro i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Učestvovaće i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, premijer Holandije Mark Rute, grčki premijer Kirijakos Micotakis i drugi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovaće putem video-veze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.