SPREMITE SE NA NAGLU PROMENU VREMENA: Iskoristite današnji dan, već od sutra Baba Marta stupa na scenu! U ovim delovima zemlje očekuje se KIŠA I SNEG

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 11:45

SPREMITE SE NA NAGLU PROMENU VREMENA: Iskoristite današnji dan, već od sutra Baba Marta stupa na scenu! U ovim delovima zemlje očekuje se KIŠA I SNEG

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

U Srbiji ujutro ponegde niska oblačnost, a u toku dana pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i po podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 8 stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu pretežno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 8 stepeni, a najviša 20 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će, nakon delimično vedrog jutra, tokom dana doći do umerenog naoblačenja, uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije po podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava.

Na visokim planinama prelazak kiše u sneg. U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije - u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu - od 20 do 40 mm za 24 sata. Na visokim planinama u ovoj oblasti, iznad 1.500 m, intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni. U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. U petak se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će do kraja sedmice biti suvo uz sunčane intervale.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.