SPREMITE SE DA ZAŠTITITE ZEMLJU Predsednik Južne Koreje izdao hitno saopštenje, tenzije na korejskom poluostrvu rastu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:31

"SPREMITE SE DA ZAŠTITITE ZEMLJU" Predsednik Južne Koreje izdao hitno saopštenje, tenzije na korejskom poluostrvu rastu

Južnokorejski predsednik Jun Sok Jol naredio je danas vojsci da "brzo i snažno" uzvrati u slučaju bilo kakve severnokorejske provokacije.

Sve ovo se dešava u trenutku kada postoje zabrinutosti da bi Pjongjang mogao da izvrši novu nuklearnu probu posle pet godina.

Jun, koji je preuzeo dužnost u maju, prvi put je predsedavao sastankom s najvišim vojnim zvaničnicima, i tom prilikom pozvao na jačanje sposobnosti odvraćanja nuklearnog i raketnog programa Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Koreje, saopšteno je iz kabineta predsednika, prenosi Rojters.

Sastanak najvišeg vojnog rukovodstva u Seulu je održan dan nakon što su stelt lovci F-35A američkog vazduhoplovstva stigli u Južnu Koreju u svoju prvu javno najavljenu posetu od 2017. godine.

- Predsednik Jun je saopštio da bi jake odbrambene snage trebalo da budu spremne da zaštite zemlju i nacionalne interese jer bezbednosne neizvesnosti oko Južne Koreje i severoistočne Azije rastu više nego ikad - saopšteno je iz kabineta.

Prošle nedelje, Jun se sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i japanskim premijerom Fumiom Kišidom na marginama samita NATO-a u Madridu, gde su dogovorili se zajednički rade na unapređenju načina za jačanje "šireg odvraćanja" Severne Koreje, prenosi Rojters.

Pjongjang je ove godine sprovodio raketne testove do sada nezabeleženim tempom, i veruje se da se priprema za svoju sedmu nuklearnu probu, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.