SPO na listi Preokreta

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO na listi "Preokreta"

Glavni odbor SPO-a odlučio je da stranka na predstojećim izborima učestvuje na listi koalicije "Preokret". Vuk Drašković rekao da veruje da će biti ostvaren dobar rezultat i da će time postati strateški partner DS-u.

Srpski pokret obnove učestvovaće na predstojećim izborima na listi koalicije "Preokret", a lider SPO Vuk Drašković veruje da će ta koalicija ostvariti dobre rezultate i posle izbora biti strateški partner Demokratskoj stranci.

U uvodnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice, koji je bio otvoren za javnost, lider SPO izrazio je očekivanje da će "Preokret" ostvariti dobre rezultate na izborima i da će biti posleizborni strateški partner Demekoratskoj stranci.

"Naša nada i čvrsto uverenje je da će Preokret biti najprijatnije i po Srbiju najsrećnije iznenađenje ovih izbora, i da ćemo ostvariti veoma dobar izborni rezultat", rekao je Drašković.

Time ćemo, dodao je Drašković, postati lokomotiva brzog i bezuslovnog hoda Srbije u Evropu i na zapad, i pod ovim uslovima biti strateški partner posle izbora DS-u, jer bi svaka druga opcija bila pogubna za Srbiju.

Prema njegovim rečima, razlika između SPO i DS je "samo u brzini, odlučnosti, i spremnosti na rizik da se vuku potezi koji su u najvećem interesu naroda Srbije, države Srbije iako se u tom trenutku to možda većini u Srbiji neće dopasti".

Kako je saopšteno iz te stranke, Glavni odbor SPO je na današnjoj sednici u Kragujevcu ovlastio predsednika stranke da zaključi koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na listi "Preokreta" na predstojećim republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Glavni odbor SPO smatra da će ta koalicija značajno doprineti jačanju demokratskih i proevropskih snaga u Srbiji i ubrzati evroatlantske integracije.

"Samo tako ćemo sprečiti pobedu onih stranaka koje Srbiju žele da izoluju od njenih suseda i Evrope i vrate je u tragičnu prošlost. Ovom odlukom, Glavni odbor SPO dosledno sprovodi svoj temeljni programski cilj od osnivanja: Srbija u Evropi i na Zapadu", navedeno je u saopštenju sa dela sednice koji je bio zatvoren za javnost.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.