SPO na izborima na listi Preokret

Izvor: B92, 25.Feb.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO na izborima na listi "Preokret"

Beograd, Kragujevac -- Glavni odbor Srpskog pokreta obnove odlučio je da uđe u predizbornu koaliciju "Preokret" sa LDP-om, saopštio je SPO.

"Ovom odlukom, Glavni odbor SPO dosledno sprovodi svoj temeljni programski cilj od osnivanja - Srbija u Evropi i na Zapadu", naveo je SPO.

Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je na sednici Glavnog odbora stranke u Kragujevcu da je potpisao načelni sporazum o nastupu SPO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na listi Preokreta na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Drašković je naveo da je Demokratska stranka saveznik i strateški partner SPO ali da postoji razlika u brzini, odlučnosti i spremnosti na rizik da se vuku potezi koji su u interesu naroda i države, iako se ti potezi ne dopadaju većini.

"Izgubljeno je dragoceno vreme, mi smo za bezuslovni put ka Evropi i ka Zapadu, naš koalicioni partner je takođe za evropske integracije, ali nama se čini da se za ove četiri godine moglo i moralo uraditi više, da je bilo suviše sporog hoda, zastajkivanja, vraćanja unazad i nedopustivih kompromisa sa nekima koji su vukli unazad", rekao je Drašković.

Najveća stranka u Preokretu je Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića.

Drašković je naveo da stavovi SPO nisu uvek dovoljno uvažavani unutar koalicije sa DS, bez obzira na "maksimalno korektne odnose".

"Da jesu, za četiri godine bili bi odavno otvoreni tajni dosijei, tajne grobnice, ućutkane sve danas najproduktivnije medijske fabrike laži koje rade punom parom u Srbiji, fabrike propagande rezima iz devedesetih godina, i ne bi bilo barikada na severu Kosova", rekao je Drašković.

Drašković je izrazio nadu da će DS postići dobre rezultate na predstojećim izborima i da će Preokret biti "najprijatnije iznenađenje" izbora i biti strateški posleizborni partner sa DS.

Potpredsednik Izvršnog odbora SPO Dragan Mitić zatražio je zakazivanje, kako kaže, legalne sednice Glavnog odbora te stranke na kojoj bi trebalo doneti "hitnu i spasonosnu odluku o izlasku iz pokreta 'Preokret'".

Reagujući na održavanje sednice Glavnog odbora SPO u Kragujevcu, na kojoj je odlučeno da SPO izađe na izbore u okviru koalicije "Preokret", Mitić je ocenio da je to bio "mini miting SPO-a koji je nekada punio centralne trgove širom Srbije" i dabi trebalo, "u ime ogromne većine članova SPO i u ime budućnosti stranke, zakazati legalnu sednicu Glavnog odbora SPO".

"U suprotnom, jasno je da je kraj stranke neminovan", smatra Mitić, inače predsednik Skupštine opštine Paraćin.

Mitić je u saopštenju naveo da "ogromna većina članova SPO veruje da još nije prekasno da se stranka vrati svojim izvornim principima, napusti savez sa političkom grupacijom sa kojom nema nikakve ideološke sličnosti i koja na najprizemniji način vređa srpske državne i nacionalne institucije".

Nakon jučerašnjeg dogovora u Briselu deklaracija ''Preokret'' postala je bezvredan i štetan politički pamflet, jer se pokazalo da se može voditi proevropska politika uz istovrenu zaštitu državnih i nacionalnih interesa i bez odricanja od delova sopstvene teritorije, smatra Mitić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPO na listi "Preokreta"

Izvor: RTS, 25.Feb.2012

Glavni odbor SPO-a odlučio je da stranka na predstojećim izborima učestvuje na listi koalicije "Preokret". Vuk Drašković rekao da veruje da će biti ostvaren dobar rezultat i da će time postati strateški partner DS-u...Srpski pokret obnove učestvovaće na predstojećim izborima na listi koalicije...

Nastavak na RTS...

SPO ušao u koaliciju sa LDP, na sledećim izborima biće na listi “Preokret”

Izvor: BKTV News, 25.Feb.2012

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove odlučio je da uđe u predizbornu koaliciju 'Preokret' sa LDP-om, saopštio je SPO.'Ovom odlukom, Glavni odbor SPO dosledno sprovodi svoj temeljni programski cilj od osnivanja - Srbija u Evropi i na Zapadu', naveo je SPO.. Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je na...

Nastavak na BKTV News...

DRAŠKOVIĆ: ODVEŠĆEMO DS U EVROPU

Izvor: Kurir, 26.Feb.2012, 08:07

Obrazlažući zašto se Srpski pokret obnove rastao s Demokratskom strankom pred izbore, Vuk Drašković je rekao da je SPO za brz hod i bezuslovni put ka Evropi, dok je DS pravio kompromise sa strankama koje su Srbiju vukle unazad...KRAGUJEVAC - I neće i hoće s demokratama!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.