Izvor: B92, 06.Nov.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO ce traziti vanredne izbore na sednici skupstine

Predsednistvo Srpskog pokreta obnove odlucilo ja da poslanici te stranke na sednici Skupstine Srbije 9. novembra zatraze odrzavanje vanrednih izbora na svim nivoima u Srbiji. Poslanici SPO zatrazice i formiranje skupstinskog Anketnog odbora, koji bi utvrdio sve vazne cinjenice u vezi sa pogibijom cetvorice funkcionera te stranke, 3. oktobra. "Zahtev za raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima u Srbiji, ukljucujuci i izbore za predsednika Srbije, utemeljen je za Zakljuccima okruglog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stola demokratske opozicije od 14. oktobra i odlukama 28. opstinskih i gradskih skupstina u Srbiji od 22. oktobra", saopstio je SPO.

Jedan od lidera Saveza za promene, predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic najavio je promenu strategije protesta od nedelje ili ponedeljka. On je na mitingu SZP u petak uvece istakao da ce novembar biti "mesec velikih pritisaka". "U utorak cemo odrzati prvi miting opomene na kome ce odbornici iz preko 160 opstina i 30 gradova Srbije odneti zahtev za prevremene izbore u parlament. Ako ga ne prihvate, formiracemo prelaznu vladu Dragoslava Avramovica i u narednim danima odrzavati velike mitinge na kojima ce se narod izjasnjavati o podrsci toj vladi", rekao je Djindjic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.