Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO će se boriti za nove gradske opštine u Novom Sadu

NOVI SAD -

Srpski pokret obnove će se, ukoliko dobije mandat u Novom Sadu, zajedno sa koalicionim partnerima "boriti da taj grad bude decentralizovan i da se osnuju nove gradske opštine", rekla je danas portparol Gradskog odbora (GO) SPO Branka Bežanov.

To je, prema njenoj oceni, važno za građane iz prigradskih naselja jer će svaka opština dobijati svoja finansijska sredstava i moći da se razvija u skladu sa svojim potrebama, a građani će svoje administrativne poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moći da obave na jednom mestu.

SPO će na izborima za odbornike u Skupštini Novog Sada podržati listu čiji je nosilac Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a oko koje je okupljeno nekoliko udruženja i građana Novog Sada, rekla je Bežanov na konferenciji za novinare.

Razlog za nastup u koaliciji sa LSV jeste to, kako je pojasnila Bežanov, što je "dugogodišnja saradnja sa LSV dala dobre rezultate za Novi Sad, a tim koji dobija ne treba menjati".

Lista koju podržava SPO zove se "LSV Novi Sad - Naša kuća - Nenad Čanak", na glasačkom listiću biće pod rednim brojem dva, a između ostalih, okupiće i udruženje građana "NS Blok" i Udruženje za zaštitu prava potrošača "Prosperitet".

Kandidat za gradonačelnika Novog Sada, ispred ove koalicije biće portparol LSV i narodna poslanica Aleksandra Jerkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.