SPO: Hemijska kastracija za pedofile i silovatelje

Izvor: Kurir, 04.Jan.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Hemijska kastracija za pedofile i silovatelje

Gojković smatra da bi trebalo razmotriti i mogućnost primene hemijske kastracije kod osuđenih pedofila i silovatelja, navodeći da se ona primenjuje u Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Danskoj, Izraelu, Norveškoj, Švedskoj, Poljskoj, a uskoro će i u Rusiji

BEOGRAD - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Žika Gojković izjavio je da se poslanička grupa SPO i Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) u parlamentu zalaže za maksimalno pooštravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kazni za izvršioce krivičnih dela silovanja i pedofilije.

"Jedino na taj način može da se stane na put tim pojavama koje su poslednjih godina poprimile dramatične razmere. Nikakvo ublažavanje kazni ili uslovni otpust tokom služenja kazne ne bi smelo da dođe u obzir", naveo je Gojković u pisanoj izjavi.

Gojković je naglasio da se poslanička grupa SPO-DHSS zalaže da Ministrastvo pravde hitno uvede registar osuđenika kojim bi se oni doživotno pratili, a ne samo 20 godina po puštanju na slobodu, kako je predviđeno Predlogom zakona o sprečavanju vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima.

Gojković smatra da bi trebalo razmotriti i mogućnost primene hemijske kastracije kod osuđenih pedofila i silovatelja, navodeći da se ona primenjuje u Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Danskoj, Izraelu, Norveškoj, Švedskoj, Poljskoj, a uskoro će i u Rusiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.