SPLIT UTONUO U MRAK! Neverovatna slika - ne rade ni semafori, građani uznemireni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021, 23:22

SPLIT UTONUO U MRAK! Neverovatna slika - ne rade ni semafori, građani uznemireni (FOTO)

Pola Splita je večeras, nešto iza 20.35 sati ostalo bez snadbevanja električnom energijom.

Kako se saznaje od građana, u mraku su gradski kvartovi Bačvice, Gripe, Lokve, Škrape, Blatine... svako malo neko javlja o mraku u nekoj četvrti.

Osim domaćinstava koji su bez rasvete, grejanja i drugih blagodati "struje", i ulice su u mraku. Nema javne rasvete, a ne svetle ni semafori, pa se stvaraju i gužve na raskrsnicama.

Jedina svetla koja se mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << videti na ulicama su ona automobilska, i tek tu i tamo ponekih reklama, pošto su retke zgrade u kojima struje ima.

Kako se saznajemo u HEP-u, kvar na prekidaču u trafostanici Sučidar krivac je za mrak u koji večeras u 20.41 sati utonuo Split. Tada su gotovo sve gradske ulice ostale bez ulične rasvete, a u pojedinim delovima grada su i domaćinstva ostala bez električne energije (Firule, Bačvice...)

SPLIT U MRKLOM MRAKU Pogledajte kako izgleda grad, u dijelu Splita vraća se strujahttps://t.co/mKTl9FeiN0 pic.twitter.com/P8qtB2euZq

— Dalmacija Danas (@Dalmacija_Danas) November 27, 2021

- U trafostanici Sućidar ispao je trafo 1 i 2, a uzrok tog ispadanja je kvar na prekidaču. Odmah po nestanku električne energije na teren je izišla naša interventna ekipa, koja je u zaista rekordnom roku detektovala kvar. Kvar je brzo izolovan i očekujemo da će se eletrična energija vratiti na splitske ulice vrlo brzo - rekla je Nada Kolega, portparol Hrvatskog operatera prenosnog sastava (HOPS).

Nestankom "letrike" sva ulična rasvetna tela, osim pojedinih reklamnih panoa bila su ugašena i zaista nije bilo u tim trenucima biti na ulici.

Nešto iza 21.30 sati struja se postupno počela da uključuje po kvartovima koji su "zaronili" u potpuni mrak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.