SPC: Sprema se protest Vatikanu zbog Stepinca?

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Sprema se protest Vatikanu zbog Stepinca?

(vesti online) Imajući u vidu radikalni zaokret u odnosu na donedavne nagoveštaje iz vrha Srpske pravoslavne crkve da je poglavar Rimokatoličke crkve na korak do Niša, među pojedinim vladikama pojavila se neformalna inicijativa za izlaznu strategiju u vidu protestne note papi zbog njegovog najavljenog hodočašća na grob kontroverznog hrvatskog kandidata za sveca-blaženog kardinala Alojzija Stepinca, u okviru papine posete Zagrebu 4. i 5.juna.


S obzirom na to da u vrhu SPC ima i onih kojih smatraju da ne treba motriti na svaki papin korak i da srpsku crkvu ne treba da interesuje kome se sve papa klanja dok god to ne čini zajedno sa pravoslavcima, o eventualnom upućivanju protesta Vatikanu, očekuje se da konačnu reč kaže Sveti arhijerejski sabor na zasedanju koje treba da počne 16.maja u Beogradu.Ostatak vesti pročitajte na linku

Srbijaspcpapaprotestvatikanalojzije stepinac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.