Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Episkop niški nije suspendovan već je na bolovanju

Episkop niški Jovan nije suspendovan nego je, prema uobičajenoj proceduri, dobio privremeno odsustvo iz Eparhije niške radi liječenja, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva (SPC).

"Episkop niški je dobio odsustvo i to ne do idućeg zasijedanja Sabora, nego do idućeg zasedanja Svetog Sinoda u drugoj polovini avgusta", navode u SPC.

U praksi SPC odsustvo episkopima na period duži od kratkih odsustvovanja od nekoliko dana ne daje Sveti Sinod nego patrijarh, koji odobrava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i prijedlog o zamjenjivanju, a nipošto o "mijenjanju" episkopa koji odsustvuje, dodaje se u saopštenju SPC.

"Tako je bilo i u ovom slučaju. I to je sve", ističu u SPC povodom pisanja beogradskih medija da je episkop niški smijenjen.

Kakvo će biti zdravstveno stanje episkopa niškog poslije sadašnje faze liječenja - ostaje da se vidi, napominju u SPC.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Episkop Jovan nije suspendovan

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015

BEOGRAD - Episkop niški Jovan nije suspendovan nego je, prema uobičajenoj proceduri, dobio privremeno odsustvo iz Eparhije niške radi liječenja, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva /SPC/..."Episkop niški je dobio odsustvo i to ne do idućeg zasedanja Sabora, nego do idućeg zasedanja Svetog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.