Episkop Jovan nije suspendovan

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Jovan nije suspendovan

BEOGRAD - Episkop niški Jovan nije suspendovan nego je, prema uobičajenoj proceduri, dobio privremeno odsustvo iz Eparhije niške radi liječenja, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva /SPC/.

"Episkop niški je dobio odsustvo i to ne do idućeg zasedanja Sabora, nego do idućeg zasedanja Svetog Sinoda u drugoj polovini avgusta", navode u SPC.

U praksi SPC odsustvo episkopima na period duži od kratkih odsustvovanja od nekoliko dana ne daje Sveti Sinod nego patrijarh, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji odobrava i prijedlog o zamjenjivanju, a nipošto o "mijenjanju" episkopa koji odsustvuje, dodaje se u saopštenju SPC.

"Tako je bilo i u ovom slučaju. I to je sve", ističu u SPC povodom pisanja beogradskih medija da je episkop niški smijenjen.

Kakvo će biti zdravstveno stanje episkopa niškog poslije sadašnje faze liječenja - ostaje da se vidi, napominju u SPC.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.