ŠOKANTNO! Otkriveni mračni motivi zločina u Nemačkoj: Jezive sličnosti sa ubistvom koje je počinio dečakov otac

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 09:03

ŠOKANTNO! Otkriveni mračni motivi zločina u Nemačkoj: Jezive sličnosti sa ubistvom koje je počinio dečakov otac

Stravičan zločin u šumi izaziva užas i šok u javnosti, dok se istražuje motiv i sličnost sa ocem ubice.

Maloletnik poreklom iz Srbije (15), sin čoveka koji je u aprilu prošle godine ubio ćerku (7) u dvorištu škole u Ulmu u Nemačkoj, zadavio je svoju devojku (15) u šumi.

Stravičan zločin se dogodio 27. decembra, a nesrećna devojka je preminula 1. januara u bolnici. Kako pišu nemački mediji, dečak je posle horora sam pozvao policiju i rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šta je uradio, te je ubrzo uhapšen.

- Ubijena devoka i uhapšeni su već neko vreme bili u vezi. Kobnog dana oni su se našli u šumi u okrugu Viblingen. Utvrđeno je da je mladić devojku davio sve dok nije prestala da se pomera, što je njemu bio znak da je preminula. On je potom devojku ostavio na stazi, a on je pobegao, ali je oko ponoći pozvao policiju i Hitnu pomoć i sve ispričao. Rekao je da je ubio svoju devojku i dao je tačnu lokaciju - prenose lokalni mediji detalje jezivog zločina.

Kako dalje navode, lekari su devojku zatekli sa vidljivim povredama na vratu, koje su nastale davljenjem, a imala je i odbrambene povrede, što govori da je pokušala da se otrgne iz kandži nasilnika.

- Devojčica je bila u kritičnom stanju, ali živa i hitno je transportovana na kliniku. Nažalost, imala je moždanu smrt i 1. januara je isključena sa aparata - navode izvori i dodaju da je policija nedaleko od mesta na kom je nađena devojčica, pronašla i osumnjičenog maloletnika.

- Osumnjičeni je bio dezorjentisan i imao je povrede na rukama, a nakon privođenja utvrđeno je da je on pozvao Hitnu pomoć sa svog mobilnog telefona. Prilikom hapšenja nije pružao otpor - navode mediji i objašnajavju:

- Dečaku se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo iz nehata i može da dobije maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina. Tužilaštvo je naložilo prihijatrijsko veštačenje dečaka, kao i da se uradi rekonstrukcija kretanja njih dvoje kobne večeri. Čeka se i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je bi pijan ili drogiran.

Kako su dalje naveli, dečak još uvek nije saslušan, pa tačan motiv za jezivi zločin nije sa sigurnošću utvrđen. Međutim, prijatelji ovog mladog para naveli su da je mladić navodno bio izrazito ljubomoran.

- Ubio je jer je bio bolesno ljubomoran. Zamerao joj je da se oblači provokativno, njemu je to smetalo i opominjao ju je - naveli su njihovi prijatelji i dodali da je ubijena devojka znala da njen momak ima porodične probleme.

- Znala je šta je njegov otac uradio i bila mu je podrška u najtežim trenucima u životu. Bez obzira na tu situaciju, ona je njega volela - dodali su.

Policija je u istrazi naložila i veštačenje njihovih telefona, kako bi se utvrdilo da li se par i oko čega svađao.

- Utvrđuje se i da li su se oni dogovorili da se kobnog dana nađu u šumi ili je ubica namamio devojku u zamku - navode izvori.

Ono što je mnoge zaprepastilo jeste to što je osumnjičeni maloletnik sin čoveka koji je u aprilu 2023. počinio užasan zločin u Ulmu.

- Dečakov otac je zaklao svoju ćerku u školskom dvorištu, pa pozvao policiju i rekao: "Dođite u školsko dvorište, ubio sam ćerku".

Jeziva je sličnost između dva slučaja.

I sin je kao i otac sam pozvao policiju i rekao šta je ruadio - rekli su sagovornici nemačkih medija.

- Dan nakon Uskrsa, osumnjičeni, rodom iz Srbije, odveo je ćerku u dvorište škole kako bi se navodno igrali igre "Indijanaca". Vezao joj je ruke iza leđa i prerezao joj vrat. Devojčici je gotovo odrubio glavu. Pre 20 dana regionalni sud u Ulmu odlučio je da osumnjičeni trajno bude smešten u psihijatrijsku bolnicu zatvorenog tipa, jer boluje od akutne šizofrenije i proglašen je neuračunljivim - naveli su nemački mediji i dodali da je otac posle ubistva deteta rekao "da mu vera nalaže da žrtvuje ono što najviše voli".

Mladi par je na društvenim mrežama objavljivao skoro svakodnevno fotografije i video-snimke na kojima se vidi kako su zagrljeni i nasmejani. Samo osam dana pre zločina, žrtva je objavila snimak sa ubicom i napisala: "Ovo je toksično!", verovatno opisujući njihovu vezu.

- Jadni mišu, počivaj u miru anđele lepi. Žao mi je što ti je oduzeo život onaj koga si najviše volela. Porodici želim da budu jaki - samo su neki od brojnih komentara.

Srbija Danas/Večernje novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.