ŠOK DETALJI JEZIVOG NASILJA NA ZVEZDARI: Partnerka oca iz pakla OTKRILA SVE - evo kako je saznala da je devojčica zatočena u stanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 12:33

ŠOK DETALJI JEZIVOG NASILJA NA ZVEZDARI: Partnerka oca iz pakla OTKRILA SVE - evo kako je saznala da je devojčica zatočena u stanu

Prema njenim rečima on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne 5 dana kasnije i prijavi ga.

Slučaj devojčice (8) koju je otac Uroš Pašajlić (38) držao zarobljenu u kadi, gladnu i žednu, zaključanu u kupatilu u stanu na Zvezdari u kojem je živela sama, i dalje potresa Srbiju i dok se čeka epilog ovog nezapamćenog nasilja, u javnosti se pojavljuju novi detalji iz istrage.

- Devojka osumnjičenog koja je pretrpela nasilje izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i da dok je bila zarobljena - zaključana u stanu, pokušala je da pronađe neke račune kako bi utvrdila tačnu adresu tog Uroševog iznajmljenog stana i uspela je da pronađe i saopštila policiji taj podatak, kada je uspela da pobegne iz stana i kada je sve i prijavila. A u taj stan nije išla nikad jer je Uroš govorio da je taj stan mali, i kada ga pita za dete nervozno je reagovao i odgovarao joj da nije njeno dete i da brine o svom detetu - rekao je sagovornik iz istrage.

Potvrđeno je i da je devojka izjavila da nije znala da je dete samo u stanu.

Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos. Takođe je navela da je saznala da ima ćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari i koja tamo sama živi, ima 8 godina i on je ponekad obilazi i donosi hranu.

- Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021, on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela 5 dana. Tada sam posumnjala da nešto nije u redu, jer je on bio sa mnom 5 dana. Uroš mi je govorio da neće da me vodi u stan u Mirijevo jer je mnogo mali i da je bolje da budemo u Borči - saopšteno je.

Potraga za Urošem Pašajlićem je, podsetimo, raspisana 24. marta, uhapšen je 4 dana kasnije na Karaburmi pomoću baznih stanica mobilnog telefona. Njega je prijavila devojka (47) koja je bila u emotivnoj vezi sa njim.

Saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu zakonskom roku od 48 sati.

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je rekao da duže vreme koristi drogu i alkohol. Njemu se na teret stavlja nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - saopšteno je tada.

U međuvremenu, kako smo gore naveli, saslušana je devojka, koja je prijavila nasilje, potom, zakonska supruga Pašajlića, majka devojčice, kao i policajke koje su došle na lice mesta.

Podsetimo, Pašajliću koji se tereti za Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje devojčice (8) Prvi osnovni sud na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva odredio je pritvor od 30 dana.

- Pritvor mu je određen s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka - rečeno je.

Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica - dete (2015) odlukom suda povereno na staranje ocu, jer je majka bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

U Prvom osnovnom sudu, međutim, kažu da presudom dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.